Zo gaat het nu met Willemijns kinderen uit Gooische Vrouwen

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

gooische-kinderen-cover

Gooische vrouwen was een hit op televisie. In deze serie volgen we, hoe kan het ook anders, een gezelschap Gooische vrouwen. Deze populaire dramaserie is inmiddels alweer 18 jaar oud. Wij vonden dit de hoogste tijd om uit te zoeken hoe het nu met Willemijns kinderen gaat!

Gooische Vrouwen

In Gooische vrouwen volgen we vier vrouwen die in ’t Gooi wonen: Claire, Cheryl, Anouk en Willemijn. In eerste instantie denk je waarschijnlijk dat het leven in ’t Gooi altijd over rozen gaat, maar niets is minder waar. Mannen die vreemdgaan, fraude, burenruzies, noem maar op!

De serie is ontwikkeld als Nederlandse tegenhanger op Sex and the City of Desperate Housewifes, alleen speelt zich dan alles af in Blaricum. Geld, luxe auto’s, grote huizen zijn de belangrijke zaken in het leven. Ook de kinderen zorgden geregeld voor problemen! Vooral Roderick uit Gooische vrouwen…

Maar voordat we naar de kinderen gaan, eerst even genieten van de oh-zo herkenbare intro:

Willemijn Lodewijkx

Willemijn Lodewijkx-Verbrugge is getrouwd met Evert. Samen hebben ze drie kinderen: Roderick, Louise en Annabel.

Willemijn is een huisvrouw die eigenlijk te lief is voor iedereen. Wat hebben we om Willemijn moeten lachen… Maar ze kon ook wel eens haar geduld verliezen. Kijk maar eens naar dit filmpje:

Helaas overlijdt Willemijn aan het einde van seizoen 3, door een bom van Tippiwan, het slechte kindermeisje van Cheryl. RIP Willemijn… Des te meer reden om herinneringen over de kinderen op te halen!

De kinderen

Een tijdje geleden zochten we al uit hoe het nu met Vlinder, de dochter van Anouk, gaat. Nu is het de beurt aan de kinderen van Willemijn. Wij zochten uit hoe het Roderick, Louise en Annabel in het echte leven verging!

vlinder-gooischevrouwen
Via: Gooische Vrouwen (capture)

Gooische vrouwen: de kinderen van Willemijn

Roderick uit Gooische vrouwen was een puber die af en toe een blowtje rookte. Louise zag er altijd uit om door een ringetje te halen. En Annabel was de muzikale van de familie. Laten we eens kijken hoe het nú met de acteurs gaat!

1. Roderick Lodewijkx – Reinout Scholten van Aschat

Roderick is een doorsnee Gooische puber die af en toe een blowtje rookt, hockeyt en wat vriendinnetjes heeft hier en daar. Niet zo gek, met dat knappe koppie.

Roderick-gooische-vrouwen
Via: Gooische vrouwen | RTL (capture)

Roderick Lodewijkx werd gespeeld door Reinout Scholten van Aschat. Deze acteur is inmiddels alweer 33 jaar oud. Hij was onder andere te zien in Kruistocht in spijkerbroek en Afblijven. Ook schitterde hij in De Heineken Ontvoering, waar hij in 2012 een Gouden Kalf voor won.

In 2022 speelde Reinout Lucas in ‘Zee van Tijd’. In 2023 schittert Reinout als een jonge snowboardleraar in de Nederlandse speelfilm ‘Alpha’. Acteren doet de Gooische knul nog wel!

Zee-van-tijd-cover
Via: Zee van tijd (cover)

Zijn vader, Gijs Scholten van Aschat, is ook een bekend acteur. Hier zie je vader en zoon optreden bij ‘Matthijs gaat Door’. Zo vader, zo zoon!

En nog even een foto van hoe hij er als volwassen man uitziet. Wat vind jij, veel veranderd?

2. Louise Lodewijkx – Priscilla Knetemann

Louise Lodewijkx is de oudste dochter van Willemijn en Evert.

Louise-Lodewijkx
Via: Gooische Vrouwen | RTL (capture)

Louise werd gespeeld door Priscilla Knetemann. Ook Priscilla heeft niet stilgezeten… Zo was zij in het verleden te zien in series als SpangaS en Moordvrouw.

Inmiddels is Priscilla Knetemann 31 jaar oud. Momenteel is zij nog steeds actief in de filmwereld. Zo spreekt ze geregeld stemmen in voor tekenfilms en speelt ze ook in het theater, maar verscheen ook onlangs in de film ‘Pestkop’. Voor ‘Star Wars: Visions’ spreekt ze in 2023 de stem van Daal in.

Hieronder een recente foto van Priscilla. Wat vinden jullie? Is ze erg veranderd?

3. Annabel Lodewijkx – Dorus Witte

Annabel is de jongste van de familie Lodewijkx.

Annabel-Lodewijkx
Via: Gooische Vrouwen | RTL (capture)

Zij werd gespeeld door Dorus Witte. Ook Dorus vervolgde haar acteercarrière na het succes van Gooische Vrouwen. Zo was ook Dorus te zien in SpangaS. Daarnaast schitterde ze ook in de verfilming van het populaire Carry Slee boek Spijt! 

Inmiddels is de 26-jarige Dorus (vooralsnog) niet meer actief als actrice. Ze heeft de master Art, Culture and Politics gestudeerd aan de universiteit van Amsterdam. Daarnaast is ze vrijwilliger bij verschillende organisaties en doet ze wat design freelance klussen ernaast. Zo ziet ze er nu uit:

Laura, Annabel en Roderick van Gooische vrouwen

Wat vonden jullie van Gooische vrouwen Roderick? Wie is het meest veranderd? Laat het ons weten in de comments onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Share to...