acteurs Costa cast

Via: Costa! (capture)

Robin – John Jones

John speelt maar één seizoen mee in Costa!, maar voor velen is hij toch een beetje vereeuwigd als Robin.

Via: Costa! (capture)

John Jones studeerde Radiology and Emergency Medicine in Texas. Hij werkte zelfs een tijd voor de Amerikaanse luchtmacht. Later ging hij als steward aan de slag bij Lufthansa en KLM. In 1990 sloot John zich aan bij de Comedytrain, en startte niet veel later met acteren. Hij presenteerde ook en volgde een brandweeropleiding. Vandaag is hij fulltime werkzaam in Kennemerland bij de veiligheidsregio.

Van John vonden we helaas geen recente foto.

Rens van Lokeren – Daan Schuurmans

De serie begint bij Rens. Janet (Georgina Verbaan) trekt bij hem en de andere proppers in zodat Rens zich kan focussen op zijn examens.

Via: Costa! (capture)

Daan Schuurmans werd vooral bekend omwille van zijn deelname aan de serie Westenwind. Je kon hem ook aan het werk zien in Keyzer & De Boer Advocaten, Bernhard, schavuit van Oranje en enkele toneelstukken. Later speelde hij mee met de televisieserie Nieuwe Buren. Hij is getrouwd met Bracha van Doesburgh, ze hebben samen drie kinderen.

Georgina Verbaan (Janet)

Janet was een beetje de publieksfavoriet. Ze werd vertolkt door Georgina Verbaan. Janet zou later haar alter ego worden. Zo maakte ze een liedje ‘Georgina feat. Janet’, waarin ze zowel zichzelfs als Janet speelt. Na het eerste seizoen verdwijnt ze, maar ze komt terug in het laatste seizoen en in Pista! als Klaartje.

Via: Costa Seizoen 1 Aflevering 1 / youtube.com (capture) | Movie Vision

Georgina was gastlidjury van het Nationaal Songfestival in 2004. Later kwam ze ook op de buis als presentatrice. Ze deed ook mee als kandidaat bij Ranking the Stars en Ik wed dat ik het kan!

Er ontstond ook nog een hetze rond haar borsten, geloof het of niet. Omdat ze schulden had poseerde de actrice in Playboy met een blootreportage van maar liefst twaalf pagina’s. Sommige lezers geloofden niet dat haar borsten echt waren, omdat ze groter zouden zijn dan voorheen. Vervolgens liet ze röntgenfoto’s maken en deze publiceren in Linda.man.

Later speelde ze mee in een behoorlijke lijst van films. Ze is samen met Maartje Wortel.

Paul ‘Paulo/Paolo’ Jansen – Bas Muijs

Bas Muijs speelt mee in Costa! als Paolo. Op het einde kiest hij ervoor om naar Nederland terug te keren en daar een toekomst uit te bouwen voor zijn dochtertje.

Via: Costa! (capture)

Bas Muijs is niet weg te denken van de Nederlandse televisie. Hij speelde mee in Goede tijden, slechte tijden, Voetbalvrouwen, Pauwen en Reigers, en films zoals Mijn vader is een detective en Als je verliefd wordt. Hij staat ook graag op het podium en deed een aantal theatervoorstellingen. Hij is ook presentator (o.a. op de radio). Sinds kort kan je hem opnieuw bewonderen in GTST.

Greetje – Kim-lian van der meij

Greetje was een opvallend figuur in de bende van de proppers. Ze had rood geverfd haar en was niet op haar mondje gevallen.

Via: Costa! intro / youtube.com (capture) | TVTunes Quiz

Als kind won Kim-Lian al verschillende danswedstrijden. Ze stond toen al graag op de planken. Haar latere beroepskeuze als actrice en presentatrice verbaasd dan ook niet. Ze speelde mee in series zoals Kees & co, Goede tijden, Slechte tijden, Bon bini beach en presenteerde bij CallTV en Puzzeltijd. Later deed ze vooral presenteerwerk. In 2014 maakte ze de overstap van AVRO naar SBS6 en deed ze programma’s zoals Shownieuws, Mindmasters Live en Sterren Springen.

Kim-Lian is ondertussen 39 jaar. Ze is mama van drie kinderen en maakt ook zelf muziek.

Dannie/Danny Jansen – Joey van der velden

Dannie was een echte grappenmaker. Hij was bovendien ook graag gezien bij de meiden. Hij kwam er in het derde seizoen als propper bij, samen met Paolo.

Via: Costa! intro / youtube.com (capture) | TVTunes Quiz

Joey was een jonkie op de cast, hij is vandaag 33 jaar. Van der Velden speelde mee in een aantal films, zoals Minous en Ellis in Glamourland. Hij speelde ook rollen in series en werkte als presentator op een lokale omroep. Van 2011 tot 2016 kon je zijn stem horen op QMusic. Sinds 2018 presenteert hij bij SLAM!

Jouw Costa!favoriet?

Welk personage van Costa! was jouw favoriet, en waarom? Dit lijstje is niet helemaal compleet, omdat er nog veel meer acteurs meespeelden in latere seizoenen.

We hebben er met Dannie en Paolo toch een paar van de latere acteurs bij betrokken, maar mis je nog een Costa acteur die jij echt ontzettend leuk vond? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

2 gedachten over “De acteurs van Costa! vandaag: herken jij ze nog?”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer