Bandnamen originele vroeger

Destiny's Child - Survivor (cover)(L) / flickr.com | Lloyd Morgan, CC

Hoe verzin je de juiste bandnaam? Deze bekende bands begonnen hun carriere met een totaal andere naam. Sommige zijn echt hilarisch!

Originele bandnamen van bekende bands…

Als je Nirvana zegt, dan zingt iedereen waarschijnlijk meteen “Smells Like Teen spirit”. Hetzelfde geldt voor de liedjes van Radiohead. Maar heb je ook hetzelfde met Pen Cap Chew en On A Friday? Waarschijnlijk niet, maar dat waren toch echt de oorspronkelijke bandnamen van Nirvana en Radiohead. Zij zijn zeker niet de enige bands die – gelukkig – later hun bandnamen veranderden. We sommen er een aantal op.

Kiss originele bandnamen bekende bands
Via: Wikimedia Commons | KissBoy25, CC

1. Nirvana – Pen Cap Chew

De meest logische verklaring voor deze eerdere bandnaam was dat Kurt Corbain tijdens het schrijven van zijn liedjes graag zat te knabbelen op de dop van zijn pen.

Kurt Cobain Nirvana Nevermind optreden unplugged
Via: youtube.com (capture) | nirvana

Later hebben ze ook nog een demo gemaakt met dezelfde naam.

2. Radiohead – On A Friday

Voordat ze echt groot werden met Pablo Honey in 1993, kwamen ze elke vrijdag samen om te oefenen. Later, toen ze door hadden dat ze toch echt een succes begonnen te worden, werd de naam Radiohead geboren, dit op verzoek van hun platenlabel.

Radiohead On a Friday bandnamen
Via: Curfew / Wikimedia Commons | Ronan Munro, CC

Ze gebruikten de naam van een liedje van de Talking Heads: Radio Head.

3. Van Halen – Rat Salad

Deze wereldberoemde band begon eigenlijk als een cover band. Vooral de oude rock liedjes waren erg geliefd. “Rat Salad” is de naam van een van hun Black Sabbath covers. Zanger David Lee Roth vond “Van Halen” beter klinken, omdat het gewoon beter bekte en hem deed denken aan Santana. De broertjes Van Halen vonden het net iets teveel eer, dus ze protesteerden. En gelukkig verloren ze, want laten we eerlijk zijn, Van Halen klinkt toch echt wat stoerder dan Rat Salad.

4. Kiss – Wicked Lester

Voor de make-up, voor het vuurwerk, voor de rock, had je de band Wicked Lester. Zelf vonden ze dat ze een beetje klonken als de Doobie Brothers. Anderen omschreven hun sound als Jethro Tull. Oordeel zelf.

5. Simon and Garfunkel – Tom & Jerry

Van Halen was niet de enige band met identiteitsproblemen, want ook Simon en Garfunkel zagen hun eigen namen niet zitten. De platenmaatschappij was het met hen eens. Zij vonden de namen Simon en Garfunkel toch iets te exotisch voor Midden-Amerika, dus werd “Tom & Jerry” geboren. Inderdaad naar de cartoon. In de jaren 50 klonken ze ook meer als de Everly Brothers. Pas in de jaren 60 gebruikten ze hun eigen namen en werd hun unieke sound geboren.

6. Green Day – Sweet Children

De raggende mannen van Green Day traden eerst op als Sweet Children. Deze naam werd net voor de release van hun eerste album aangepast omdat Sweet Children toch niet echt paste bij hun imago. Green Day is volgens de bandleden een dag vol wiet roken. Dat zegt natuurlijk al genoeg. Zo klonken ze in 1988.

We hebben nog 6 bands op de volgende pagina. Zelfs Queen en Destiny’s Child (je weet wel, van Beyonce) heette eerst anders…

Foto van auteur
Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer