Wat had je in de jaren 90 nodig om cool te zijn? Juist, een toffe ketting, vette Buffalo’s en natuurlijk een Gameboy. Wij hebben 11 dingen voor je verzameld die de cool kids in de 90s hadden.

1. Buffalo’s

Wie had ze niet, jongens, meisjes, iedereen. Wat een tijd was het toch met al die plateauschoenen.

90sBuffalo

2. Strakke nekbandjes (tattoo-ketting)

Dit kettinkje zorgde voor een coole look, niet zomaar, maar een strakke, supercoole look. Natuurlijk ook verkrijgbaar als armbandje.

Tattooketting

3. Klapbandjes

Deze sloeg je om je arm in de klas, buiten de les, in de pauze, thuis onder het huiswerk, aan tafel, tijdens het spelen, eigenlijk altijd en overal.
90sklaparmband

4. Speentjes, heel veel speentjes

De hoeveelheid plastic of glazen speentjes in een Nederlands huishouden rond deze tijd was fenomenaal. In alle soorten en maten, voor aan een ketting, riem of armband, je kon het zo gek niet bedenken.

90sSpenen

5. Super Soaker

90sSupersoaker
Hebben? Click op het plaatje!

Als je echt stoer was, had je een Super Soaker, waarbij de Super Soaker 50 toch wel één van de pronkstukken was.

Lees verder op pagina 2!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer