De Lama's improvisatieshow televisie vroeger

Via: De Lama's (capture)

Keek jij ook altijd naar De Lama’s? Je bent niet de enige! Elke vrijdagavond zat Nederland klaar voor de buis om volop te genieten van hilarische woordgrappen, geniale imitaties en schaamteloze improvisatie. Wat weet jij nog van de Lama’s? We bespreken 10 herinneringen die het programma onvergetelijk maken!

Terugblik naar de lama’s

Het Nederlandse televisieprogramma De Lama’s werd voor het eerst uitgezonden in 2004 door BNN. Het improvisatietheater met soms wat extra inbreng uit het publiek was direct een groot succes. De grappenmakers waren ongekend populair. Naast volle zalen winnen de lama’s twee jaar achter elkaar de Hoofdprijs in de categorie Amusement en de Gouden Televizier-Ring. Helaas is het maar van korte duur, want in 2008 valt het doek en moet Nederland zonder improvisatiegroep verder..

Wie zijn de De lama's
Via: youtube.com (capture) | De Lama’s

Wie waren de Lama’s?

Wie genoot er niet van de hilarische sketches en grappige typetjes? De Lama’s maakte Nederland elke week aan het lachen. Alleen hoe goed kennen we eigenlijk de personages, bekende spelletjes en oude fragmenten? We bespreken hieronder 10 onvergetelijke herinneringen aan de Lama’s. Welke scènes vond jij het leukst? Laat het weten in een reactie onderin!

Tijl Beckand

Tijl Beckand (46) wordt soms de vader van de groep genoemd. Hij behoort tot het eerste clubje dat werd gevraagd door Tino Stuij: het creatieve brein achter het programma. ,,Ik had geen andere plannen, dus waarom niet?” Na een halfjaar oefenen in het BNN-pand was het eerste optreden daar. Het begin van de Lama’s!

De lama's Tijl Beckand
Via: youtube.com (capture) | De Lama’s

Ruben van der Meer

Het tweede seizoen komt Ruben van der Meer (50) erbij. Eigenlijk wilden ze de cabaretier al eerder hebben, maar Ruben had het te druk. ,,Ik zat midden in een verhuizing en mijn vrouw was hoogzwanger.” Na een jaar heeft hij gelukkig wel tijd en voegt zich bij het clubje grappenmakers. Met succes. Vooral zijn dierimitaties en schaamteloze grappen maken van Ruben van der Meer een populaire lama!

Ruben van der Meer, de lama's
Via: youtube.com (capture) | Ruben van der Meer, lama’s

Ruben Nicolai

Ruben Nicolai (45) wordt door Tijl Beckand al tijdens het oefenen erbij gevraagd. Ruben staat bekend als charmante grappenmaker en de dames waren dol op hem. Niet voor niets blijft de enthousiaste en geliefde Ruben Nicolai tot het einde!

Lachende Ruben Nicolai
Via: youtube.com (capture) | De Lama’s

Arie Koomen

Arie Koomen hoort tot het beginclubje lama’s, maar zegt in 2006 het programma helaas gedag. ,,Je moet op het hoogtepunt stoppen en dat was voor mij het winnen van de Televizier-ring.” Arie wordt panellid bij de satirische popquiz Never Mind the Buzzcocks en dit betekent het einde van zijn lamacarrière!

Via: youtube.com (capture) | Flasher64

Sara Kroos

Sara Kroos (39) is de eerste vrouwelijke lama en vergezelt het groepje mannen tot en met 2006. Daarna vindt de cabaretière het mooi geweest. Haar grote liefde blijft toch het theater. ,,Ik wil meer en vooral langer de tijd hebben om iets uit te werken en daarom is het theater een betere plek voor mij.”

Sara Kroos de lama's
Via: flickr.com | Jos van Zetten, CC

Jeroen van Koningsbrugge

Jeroen van Koningsbrugge (47) voegt zich pas in het zesde seizoen (2007) bij de lama’s. Het is lastig om als laatste bij een hecht komediegezelschap te komen, maar voor Jeroen lijkt het geen probleem. Het wordt al snel duidelijk dat hij het team goed aanvult en de Lama’s worden nóg populairder dan ze al waren.

Via: youtube.com (capture) | De lama’s

De Lama’s herinneringen

Nu weer helder was door wie de Lama’s speelden, is het tijd voor enkele geweldige herinneringen. Een terugblik van 10 typerende zaken van deze geweldige improvisatieshow!

1. De presentator

Iedereen kent natuurlijk de presentator met bril en de rode zoemer: Patrick Lodiers. Lachend kondigt hij alle spelletjes aan. En Patrick was zelf ook vaak onderwerp van de grap. Zo namen de Lama’s de presentator maar al te graag in de zeik!

https://youtu.be/gclOEyL0SJE

Ach gelukkig was het pesten allemaal maar één grote show. In het echt denken de lama’s namelijk héél anders over de presentator:

2. Lama Gezocht

In 2007 start het programma Lama gezocht om het team aan te sterken. Ad-Just Bouwman wint de BNN-talentenjacht en wordt de nieuwe lama. Maar ‘grappig zijn’ blijkt niet genoeg. Door zijn stijl van improviseren past Ad-Just niet helemaal bij het clubje en moet hij na een half jaar het team verlaten…

Ad-Just Bouwman de lama's
Via: youtube.com (capture) | Ad-Just Bouwman de lama’s

We zijn pas net begonnen, wat dacht je van spelletjes als De Draaideur. Lees het snel op de volgende pagina!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “De Lama’s: 10 herinneringen aan deze hilarische televisieshow”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer