Zo gaat het 40 jaar later met die leuke ‘Annie’

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Annie film

Aileen Quinn (Annie)

Er werden voor de rol van de 11-jarige wees maar liefst 8000 meisjes uitgenodigd. Zij deden allemaal auditie en uiteindelijk werd Aileen Marie Quinn, na 8 audities, de gelukkige. Zij was op dat moment 10 jaar oud. Ze wilde altijd al net als haar moeder actrice worden. Het was voor haar een droom die uitkwam. Inmiddels is Aileen 50 jaar oud, hoe gaat het nu met haar?

Via: Annie (capture)

Aileen Quinn na Annie

Na haar rol stond Aileen’s acteercarrière op een lager pitje. Zo speelde ze alleen nog in een paar kleine films, waaronder The Frog Prince. Wel stond Aileen meerdere malen op het toneel voordat ze eind jaren ’80 een acteerpauze inlast.

Frog Prince
Via: The Frog Prince (capture)

Studie en come back

Ze gaat Spaanse en Politieke wetenschappen studeren in Californië. Ze behaalt haar diploma en reist naar Chili waar ze 6 maanden lang meedoet met een uitwisselingsprogramma. In 1994 begint het weer te kriebelen en binnen no time staat Aileen opnieuw op de planken. Zo speelde ze in de musical Oliver! (1994) en Peter Pan (1999).

Docente en toneellessen

Daarnaast was Aileen actief als leerkracht. Ze gaf les in Spaans, Drama en Dans op de Hudson Catholic Regional Highschool. In 2008 ging ze een stapje verder en gaf ze toneellessen op de Monmouth University in New Jersey.

Geplaatst door Aileen Quinn op Zaterdag 26 september 2015

Daarmee is nog niet alles gezegd, op het moment is Aileen zangeres in een band genaamd Leapin’ Lizards. Aileen is uitgegroeid tot een prachtige vrouw. Bekijk hieronder een van haar optredens.

Gelukkig heeft ze nog steeds die vrolijke uitstraling als bij Annie!

Via: Wikimedia Commons | Jordano53, CC

Jouw favoriete herinnering

En… Wat vinden jullie? Lijkt ze nog erg op ‘Annie’? En wat vond jij vroeger van de film? Laat het ons weten in een reactie onderin en deel dit artikel met je vrienden!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...