Indiana Jones: 12 zaken die je vergeten was over deze avonturier

Door

Thom Van Mil

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Indiana Jones The Raiders of the Lost Ark

8. De avonturier heeft meerdere attracties

De populariteit van de held kent geen grenzen. Zo heeft hij in meerdere attractieparken over de wereld zijn eigen attracties. Zowel in Disneyland Parijs als in Tokyo DisneySea. Wie kan hem dat nadoen?

9. Zijn angst voor slangen

Indiana Jones kwam zoals bekend in de meest spannende situaties terecht. Hing hij niet aan de rand van een klif, dan was hij wel omgeven door slangen of schorpioenen. Voor een ding was de avonturier echt, maar dan ook echt heel erg bang: Slangen! Een grappig feitje is dat de slangen die veelal werden gebruikt daadwerkelijke echte slangen zijn. Dit gebeurde voornamelijk in Indiana Jones and the Last Crusade. 

10. Henry Jones Sr.

De vader van de avonturier, gespeeld door niemand minder dan Sean Connery, heeft altijd een prominente rol in de films gehad. De ietwat knullige, maar zeker niet domme man kreeg regelmatig de lachers op zijn hand met zijn acties. Vader Jones was het niet altijd eens met de acties van zijn zoon en wilde dat hij liever ging studeren. Echter had hij aan ‘Indy’ volledig de verkeerde. 

Indiana Jones: 12 zaken die je vergeten was over deze avonturier
Via: giphy.com

11. Don’t call me junior!

Zoals in meerdere huishoudens lopen de spanningen tussen vader en zoon nog wel eens hoog op. Doordat vader en zoon Jones beiden nogal eigenwijs zijn geldt dat niet anders dan voor dit gezin. Jr. en Sr. komen veel in benarde situaties, waarbij vader zoon vaak de les probeert te leren. Hij noemt zijn zoon dan ook regelmatig Junior. Iets wat Indy niet kan waarderen: Don’t call me junior!

12. De nieuwe Indiana Jones

Er zijn jarenlang geruchten geweest over de nieuwste film. Regisseur Steven Spielberg heeft ooit gesuggereerd dat de nieuwe Indiana Jones misschien een vrouw moest worden. Hij zou de naam dan ook hebben willen veranderen in Joan. Het gaat er echter niet van komen, aangezien Spielberg ook wel aanvoelt dat dit niet in goede aarde valt bij de vele miljoenen fans.

Jouw favoriete Indiana Jones moment

Inmiddels zijn er vier bioscoopfilms, een serie met 44 afleveringen, vier televisieseries én een serie stripboeken verschenen. Met al die verhalen heeft deze held genoeg avonturen meegemaakt. Laat ons in een reactie weten wat jouw favoriete moment is!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...