james bond auto

Via: flickr.com | Rossano aka Bud Care, CC

6. Lotus Esprit

Dat is schrikken! James Bond rijdt zomaar het water in met deze opvallend mooie auto. Maar hij weet wat hij doet. Onder het wateroppervlak transformeert het apparaat in een onderzeeër. Als klap op de vuurpijl lanceert 007 vanuit de Lotus Esprit een raket om een vijandige helikopter neer te halen. Zo verrassend als in The spy who loved me uit 1977 waren de gadgets nog niet eerder.

7. Citroën 2CV

Je moet toch wat als je Lotus Esprit explodeert … In For your eyes only uit 1981 stapt Bond met tegenzin in dit Franse budgetautootje. Maar ja, hij heeft geen keus als de kogels hem om de oren vliegen.

Uiteindelijk kan hij er toch nog heel aardig mee uit de voeten. Vooral bergaf gaat het gele gevaarte erg snel. En zo blijkt maar weer dat iedereen de trotse eigenaar kan worden van een heuse James Bond auto.

8. Renault 11 TXE

Op zich is de Renault 11 geen bijzondere auto. Misschien dat James Bond er daarom in A view to a kill uit 1985 eerst een cabrio en vervolgens een tweewieler van maakt. Ook deze Franse auto behoort net als de 2CV tot de meest betaalbare uit de filmreeks.

9. BMW Z3

In Goldeneye uit 1995 krijgt Bond van Q een BMW Z3 met zowel oude beproefde gadgets als de nieuwste snufjes. De fraaie roadster heeft op dat moment al alles in zich om een nieuw filmicoon te worden. Het loopt helaas anders; achteloos geeft Bond na een kort ritje de sleuteltjes aan collega. Desalniettemin verkopen de speciale Bondedities van de Z3 buitengewoon goed.

10. BMW 750 iL

Na de Z3 is het in Tomorrow never dies in 1997 de beurt aan een 750 iL. Dit model komt veel prominenter in beeld dan zijn voorganger, onder andere als Bond hem vanaf de achterbank met een afstandsbediening door een parkeergarage manoeuvreert.

In The world is not enough uit 1999 rijdt James Bond ook weer in een BMW. Het is weliswaar een fraaie Z8, maar toch is het voor de laatste keer. dat hij in dit Duitse merk rijdt.

11. Aston Martin V12 Vanquish

In Die another day uit 2002 keert James Bond namelijk weer terug naar zijn oude vertrouwde merk; de Aston Martin. Het is een hele mooie Vanquish. Jammer genoeg is hij een deel van de film onzichtbaar. Sommige technische snufjes van Q zijn echt niet leuk …

12. Aston Martin DBS

Al in 1969 reed James Bond in een Aston Martin DBS. Dat model heeft geen directe opvolger. Tot 2007. In dat jaar verschijnt Casino Royale waarin Daniel Craig voor het eerst zijn opwachting maakt. Het wordt een nieuwe Bond met een nieuwe Aston Martin; de opvolger van Pierce Brosnan met de opvolger van de Vanquish. Het is de nieuwe DBS.

Jouw favoriete James Bond auto

Daniel Craig rijdt in de meest recente Bondfilms herhaaldelijk in de oude Aston Martin DB5. Volgens velen is dat de meest iconische filmauto die bestaat. Denk jij daar anders over? Of heb jij hele goede argumenten om iedereen te overtuigen dat de DB5 inderdaad onovertrefbaar is? Aarzel niet en laat het weten in een reactie.

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Harry Wibier is historicus, (SEO) tekstschrijver en beeldend kunstenaar. Hij leeft zijn passie voor geschiedenis uit op Dolm.nl. Niet alleen met tekst, maar ook met kunst.

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer