Knuffelrock: 4 herinneringen aan deze schuifel muziek

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Knuffelrock muziek vroeger

In de jaren 90 waren de cd’s van Knuffelrock een waar fenomeen waar je niet omheen kon. Vooral omdat de reclames constant langskwamen. Had jij ook zo een zwijmel cd thuis in je cd-rek? Heb jij hier ook (voor de eerste keer) op geschuifeld?

Herinneringen aan Knuffelrock

Het was iets anders dan die inmiddels klassieke Hitzone CD’s, maar Knuffelrock was er altijd voor je. De cd’s sleepten je door al je liefdesperikelen waar je als emotionele tiener mee te maken kreeg heen. Aan welk verzamelalbum heb jij de mooiste herinneringen?

Knuffelrock CD cover muziek
Via: Knuffelrock 2 (cover)

1. Voor het eerst schuifelen

Daar stond je dan met zweethandjes te wachten langs de lijn tot iemand je vroeg om te dansen. Zou iemand je vragen? Hoe moest je dan samen dansen? Ah, daar was dan dat mooie nummer, die schuifel muziek, waar je de tekst van kon dromen.

Knuffelrock: 4 herinneringen aan deze schuifel muziek
Via: Facebook / Parelpraat

En dan… schoorvoetend zie je iemand naderen en je hartje bonkt. En als die mooie dans en avond voorbij zijn. dan had je thuis je cd’s klaarliggen om verder te dromen over die ene schuifelpartij en zere tenen omdat je danspartner niet kon dansen. Mooie tijden met onder andere deze klassieker:

Of natuurlijk de goede oude schuifel muziek van Mariah… Voor veel jaren 90 Knuffelrock fans, was dit het beste lied om op te schuifelen!

2. Je eerste kus

Na al dat geschuifel moest je wel. Je vond elkaar leuk dus de volgende stap was een heuse smakkerd. Weken gingen eroverheen, maar er zat spanning in de lucht. Met dat ene nummer in je hoofd, gebeurde het dan echt. En daarna sprak je elkaar weken via vrienden en vriendinnen en had je verkering.

Pats, boem en Knuffelrock had weer zijn werk gedaan.

Zoenen in de kroeg vroeger
Via: flickr.com | aaronisnotcool, CC

3. Je eerste keer ‘LDVD’

Maar ja, de liefde kwam niet van de grond. Via een goede vriend maak je het dan maar weer uit, of via een briefje natuurlijk. Doorgegeven in de klas, zodat iedereen weet wat er speelt, behalve jouw “partner”. En aan het einde van de dag was het ldvd.

Thuis smeet je jouw tas op de grond, hoorde er allemaal bij. Mama weet zich geen raad en jij voelt je onbegrepen. Er is maar één die het snapt, dus pak je die cd (of TMF natuurlijk) er toch maar bij. En janken maar!

Maar die nummers over prille liefde sla je nu snel over. Weg met die troep! Nooit meer liefde voor jou.

Knuffelrock CD cover muziek achterkant
Via: Knuffelrock (cover)

4. Nothing compares to you

Er is één nummer waar jij gegarandeerd troosteloos op hebt lopen grienen. Die kale griet kon er ook wat van, wat een tranentrekker. En daar stond je dan weer, te wachten langs de zijlijn, maar nu tevergeefs. Daar stond de “liefde van je leven” dan. Met een ander.

En jij ging die avond naar huis met hangende schouders, tenen nog heel want niemand die erop was gaan staan tijdens een wilde schuifelpartij. Snel instappen in de Fast car van je ouders om te ontsnappen aan die vernedering!

Eenmaal thuis aangekomen doe je Sinead op 1000 decibel aan zodat niemand hoort hoeveel verdriet je ervan hebt. Liefde was ook kut! Niets voor jou. Nooit!

Leuk feitje trouwens, wij kopieerden Knuffelrock in Nederland. In België en Duitsland waren ze er net zo dol op, daar heette het alleen ‘Kuschelrock’…

Kuschelrock knuffelsrock Duits CD muziek
Via: Kuschelrock (cover)

Jouw Knuffelrock-herinneringen?

Die liefde kwam er wel weer hoor, zodra de nieuwe Knuffelrock verzamel cd uitkwam. En dan begon die ellende weer opnieuw. Weet jij nog met wie je voor het eerst schuifelde op Knuffelrock? Welk lied stond toen aan? Laat het ons weten in een reactie.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...