Loïs Lane: zo gaat het nu met Monique en Suzanne

Door

Stef Ketelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Lois Lane band vroeger nu

Monique en Suzanne hebben na 2014 geen nieuwe albums meer gemaakt, maar af en toe slingeren zo nog wel eens een nieuwe single de wereld in en zijn nog geregeld te zien op de Nederlandse televisie.

Nog geregeld in beeld…

Naar aanleiding van het overlijden van Prince in 2016 blikte Loïs Lane bij RTL Late Night terug op hun samenwerking met de poplegende

In 2021 ging Loïs Lane vanwege het 35-jarige jubileum van de groep met een tournee langs verschillende Nederlandse podia. Ook werden er vanwege het jubileum nieuwe versies uitgebracht van een aantal oude Loïs Lane-hits, waaronder It’s The First Time 2021.

De groep is na al die jaren nog steeds een veelgevraagde act binnen het schnabbelcircuit. ‘Dat is heel Nederlands’, legt Monique uit. Dat zijn gewoon die paar hits, dat willen mensen horen en ze kennen ons. Het truttige van de Hollanders werkt nu in ons voordeel. En het leuke is dat we altijd met goede muzikanten werken, dus ik zorg ervoor dat het oude repertoire een stuk lekkerder klinkt dan vroeger en ik pas het aan deze tijd. Dus daardoor is het optreden voor ons nog steeds heel leuk om te doen.’

Monique Klemann

Omdat ze veel liedjes van de groep heeft geschreven kan zij gezien worden als het grote brein achter Loïs Lane. In 2006 besloot ze om het eens in haar eentje te proberen en bracht haar eerste soloalbum On Patrol uit. Deze werd gemaakt naar aanleiding van de misdaadserie Parels & Zwijnen op Net5 waarin Monique zelf ook te zien was als de eigenaresse van een nachtclub.

Lois Lane band Monique Klemann
Via: Lois Lane – It’s The First Time (capture)

In 2014 deed Monique, samen met André Hazes Jr., Edsilia Rombley, Rene Froger, Carolina Dijkhuizen en Xander de Buisonjé mee aan het zevende seizoen van Beste Zangers. Twee jaar later volgde nieuwe muziek in de vorm van een ep getiteld Coool en in 2020 volgde haar tweede soloalbum Lovers In Motion.

Tijdens Beste Zangers zong onder meer een prachtige versie van de André Hazes-klassieker Mag Ik Dan Voor Altijd Bij Je Blijven

Ook bracht ze samen met Sjors van der Panne in 2016 een nieuwe versie uit van Pastorale, een duet tussen Rames Shaffy en Liesbeth List.

Op privégebied is Monique al heel lang samen met haar man Jeroen, die als gitarist een tijdje bij Loïs Lane heeft gespeeld. Samen hebben ze twee kinderen: dochter Merel en zoon Marius.

Suzanne Klemann

Het is grappig om te weten dat Suzanne bij de oprichting van Loïs Lane in 1983 niet eens in beeld was. Vlak voor het optreden van De Grote Prijs van Nederland (waarbij de groep dus ontdekt werd) zei een ingehuurde achtergrondzangeres op het laatste moment af en zat Monique dus met een probleem.

Ze vroeg haar oudere zus om voor één keer mee te doen. Dat gezamenlijke optreden viel heel goed bij de mensen in de zaal en om die reden kreeg Suzanne dan ook een vast aandeel als tweede zangeres binnen Loïs Lane.

Lois Lane band Suzanne Klemann
Via: Lois Lane – It’s The First Time (capture)

Op solo gebied heeft Suzanne nooit een plaat gemaakt of uitgebracht. Wel is ze meerdere malen te zien geweest in televisieprogramma’s als Expeditie Robinson, Wie is de Mol?, en Countdown: The Files. Daarnaast was ze tot 2015 lid van de vrouwenband Girls Wanna Have Fun.

Suzanne omschrijft zichzelf bij de presentatie van Wie is de Mol 2021:

Op privégebied is Suzanne al dertig jaar samen met haar vrouw Minka. Samen hebben ze een dochter van 14 genaamd Una.

Jouw Loïs Lane herinneringen?

Herken je Monique en Suzanne nog terug en zong je hun hits vroeger ook mee? Laat ons jouw leukste herinnering weten of geef aan wat jouw favoriete nummer van deze topband was in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...