Wet Wet Wet: stop en weer door

In 1997 besluit Marti Wet Wet Wet te verlaten en aandacht te besteden aan zijn solocarrière. De reden hiervoor is dat de bandleden het oneens worden over het uitbetalen van de royalties van alle albums. De drummer van de band, Tommy Cunningham, was het niet eens dat hij minder betaald kreeg dan de rest. De band blijft wel optreden, zij het met andere leden, maar heeft niet zoveel succes.

Marti Pellow Wet Wet Wet yesterday
Via: Wet Wet Wet – Yesterday (capture)

In maart 2004 komt de band echter weer in originele samenstelling bijeen en er worden ook weer albums gemaakt. Uiteindelijk besluit Marti in 2017 definitief te stoppen met de band en hij wordt zowel musicalster als solo-artiest.

Wet Wet Wet is tot op heden nog steeds actief als band!

En hoe vergaat het Marti nu?

Marti is alweer een aantal jaar actief als solo-artiest en als musicalster, onder andere op Broadway. Zijn solocarrière startte hij echter al in 2001 toen hij zijn debuut solo-album ‘Smile’ lanceerde. De hit Close to you wordt een bescheiden succes.

Marti maakt uitstapjes richting Jazz, treedt op in clubs en speelt in 2008 en 2009 een belangrijke rol in de musical Witches of Eastwick. Hij speelt vervolgens een rol in Chess, in Jekyll & hyde, in Jeff Waynes’ War of the world en last but not least een rol als Che Quevara in Evita.

Laten we nog een keer terugkijken hoe Marti er ook alweer uitzag:

Wet Wet Wet Marti Pellow Angels Eyes
Via: Wet Wet Wet (capture)

Eileen Catterson

Voor wie nog hoop had op een leuke gatthering met Marti Pellow in de hoop hem alsnog aan de haak te slaan, komt helaas bedrogen uit. Marti is al meer dan twintig jaar samen met de 52-jarige, voormalig Miss Schotland, Eileen Catterson. Eileen wilde na haar kroning tot Miss Schotland in 1987 meedoen aan de Miss Universe verkiezing, maar was te jong en werd uitgesloten van deelname.

Corona en verder

Toen in 2020 corona uitbrak en de wereld een tijdje ‘on hold’ kwam te staan, heeft Marti een aantal ‘Lockdown-zangsessies’ opgenomen om geld op te halen voor de zorg aan coronapatiënten. In dezelfde periode bracht hij ook een nieuw album uit: ‘Stargazer’, waarvan ook een single is uitgebracht: ‘These are the days’.

Nog wat heerlijk beeldmateriaal

Voor wie geen genoeg kan krijgen van Marti Pellow, die ook op zijn 57ste met recht nog een ‘hunk’ genoemd mag worden, laten we hier nog een aantal mooie plaatjes van hem zien. Geniet!

Lachen kan Marti nog steeds als geen ander. Dit Schotse vrolijkheid zit er dus nog goed in!

En nog steeds is Marti volop te zien, daar waar hij hoort: op het podium…

Jouw herinneringen aan Marti en Wet Wet Wet

Hopelijk vond je het leuk om Marti Pellow weer eens terug te zien. Zo vaak kom je hem en z’n oude band Wet Wet Wet niet meer tegen op podia of televisie in Nederland of België. Wat is jouw leukste herinnering aan Marti of Wet Wet Wet? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer