10 spullen die jij vroeger meenam naar de basisschool

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Door

Ruud Caris

Laatste update:

2

Basisschool klas lokaal

Je hele rugzak vol… Maar waarmee eigenlijk? We gaan nog even verder met allemaal spullen die je vroeger meenam op je dag in de basisschool. Hier nummer 6 tot en met 10! Welke herken jij nog?

6. Fruit

Gelukkig was er ook al ruimte voor wat gezonds tussendoor. Vaak werd er gekozen voor een appel, peer of banaan. Maar ook kiwi’s, mandarijnen en sinaasappels waren favoriet.

En soms, heel soms…

7. Knuffel

Soms, vooral in de beginjaren, had je troost nodig. Of gezelschap. Jouw knuffel, ongetwijfeld met een lieve of schattige naam, ging wel eens vaker mee naar school. Wat een feest was dat, je voelde hem branden in je rugzak.

8. Rugzak

Lief, klein schattig of juist stoere rugzak. Natuurlijk felroze, of strakblauw, maar er was altijd een rugzak. Waar moest je anders die brieven in mee naar huis krijgen die op school werden uitgedeeld?

Geplaatst door Bevers Scouting Welten op Zondag 2 oktober 2016

9. Naam in je kleren

Oké, er was dus ooit iemand die zei: naai maar een kaartje met de naam van je kind in de kleding. Dat wordt dan ook naar hartenlust gedaan op de basisschool, want stel voor je raakt een broek, sok of hemdje kwijt.

10. Handschoenen met touwtje

Het werd kouder, shawl om en handschoenen niet vergeten. Maar die krengen raakte je te snel kwijt. Daarom heeft dezelfde persoon die de ‘naam in je kleren’ heeft uitgevonden, ook bedacht dat de handschoenen aan elkaar gemaakt werden met een touwtje. Handig, effectief en vooral bloedirritant als het niet goed zat…

Wat nam jij altijd mee naar school?

Welke van deze 10 zaken nam jij vroeger ook mee? Of welk artikel zijn we juist vergeten en hoort hier sowieso thuis? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook: 40 dingen waar je vroeger mee gespeeld hebt en nu weer vergeten bent


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “10 spullen die jij vroeger meenam naar de basisschool”

 1. dat is niet waar ik nam:::::
  1 fruit
  2 een pakje
  3 een water fles
  4 boterhammen
  5 krekkers
  6 bifi-worstje

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...