Nederlandstalige hits jaren 80 Nederpop muziek

Via: Doe Maar (L) / Het Goede Doel (R) (captures)

En, hoeveel Nederlandstalige hits uit de jaren 80 kon je er tot nu toe meezingen. Lage score? Dan doen we nu een inkoppertje.

Nederpop Goede Doel
Via: Het Goede Doel (cover) / marktplaats.nl

7. Is er een plaats tussen de sterren waar ik heen kan gaan…?

Ze hadden heel wat hits, Henk en Henk van Het Goede Doel, maar dit was wel een hele dikke uit in het begin van de eighties. Hij is uitermate meezingbaar: Bel-gië!!!

8. Ik zweer je dat ze dat zei, ze lachte er niet eens bij

Bloem is de naam van de band van Even aan mijn moeder vragen, maar dat mag je gerust vergeten. Net als dat de moeder van zanger Joost Timp de televisiepersoonlijkheid Mies Bouwman was, de Linda de Mol van de jaren zestig en zeventig. En daarom vonden we het ook zo grappig dat juist hij zong over even aan moeder vragen. Ach, die humor van toen hè…

9. Ik ben stapelgek op jou

Annabel hebben we al gehad, maar er was nog een meisjesnaam die furore maakte in de hitparades van de jaren tachtig. VOF de Kunst zong over de avonturen met Suzanne. Nou ja, het zou een spannende avond moeten worden, maar de telefoon gooit roet in het eten. Verkeerd verbonden. Waarschijnlijk iemand die beter eerst 008 had kunnen bellen.

10. Een man weet niet wat-ie mist…

We zetten nu onze wildcard in en kiezen een nummer uit de jaren ’90: een hele rustige van De Dijk. Het geeft weer hoe mannen denken: een man weet niet wat-ie mist, maar als ze er niet is weet een man pas wat-ie mist.

11. Mijn oh mijn, oeh ik heb pijn

Ze waren zo populair en de liedjes zijn nog steeds zo bekend, dat we er gerust twee van Doe Maar in deze lijst kunnen zetten. Smoorverliefd haalde niet eens de Top 40, maar is echt Nederpop-klassieker geworden. Daarom op plek 11.

12. Verliefd, tot over mijn oren

De dj van de jaren tachtig was Frits Spits. Hij had het immens populaire radioprogramma De Avondspits en had meteen al door dat Verliefd van Circus een heel leuk deuntje was. Daarom maakte hij ‘m Steunplaat. De extra promotie zorgde ervoor dat de plaat veel op de radio te horen was.

Jouw favoriete Nederlandstalige hits?

Welk Nederpop liedje van lang geleden zijn we vergeten? Zet het hieronder in de comments onderin!

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer