gerechten nostalgie

Via: Hak (capture)

Het avondeten is in elk huis wel een rustpuntje van de dag. Heerlijk samen aan tafel zitten, praten over de afgelopen dag en smullen van wat er gemaakt of gehaald is. Hieronder een overzicht van een aantal van die bekende gerechten van vroeger. Het is ook zo leuk om oude commercials weer terug te zien… Smullen maar!

Bekende gerechten van vroeger

Tegenwoordig is bijna alles wel verkrijgbaar en eten we een stuk internationaler. Vroeger was dat wel anders. Toen was er simpelweg minder geld voor handen, dus moest men noodgedwongen een stuk creatiever zijn om iets lekkers op tafel te zetten.

Boerenkool stappot oma recepten vroeger rookworst gerechten
Via: Wikimedia Commons | M.Minderhoud, CC

1. Dat kan alleen maar Unox zijn

Unox timmert al heel wat jaartjes aan de weg, zoals deze reclame van boerenkool met echte Unox worst laat zien. Heerlijk. Laat de winter maar komen.

2. Moeders is er ook blij mee

Ook moeders was een groot fan van Unox. Vooral de soep viel in de smaak, denken we.

3. Hete bliksem

Prachtige naam voor een lekker verrassend zoet gerecht!

4. Altijd maar weer die piepers!

Was je de aardappels echt zat, dan deed je wat anders: je maakte er een lekkere ovenschotel van.

5. Balkenbrij, voor de liefhebbers

Dit is niet voor vegetariërs, want het is voornamelijk slachtafval. Het wordt nog steeds gegeten, maar wij slaan het even over.

6. Mmm… van…

Dan hebben we liever een lekkere hamburger. Deze uiburger zijn wij echter vergeten. Misschien was het toch niet zo’n succes.

Nog meer nostalgische gerechten

Op de volgende pagina hebben we nog meer gerechten van vroeger op een rijtje gezet. Wat dacht je van die ene bekende vissticks (nr. 9)?!

Foto van auteur
Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer