One hit wonders van de 90’s, herken jij ze nog?

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

6

Laatste update:

6

9. Haddaway – What Is Love? (1993)

Stiekem dans je af en toe nog op deze hit van Haddaway. What Is Love brengt je met een knal terug in de ‘90s.

10. Vengaboys – We Like To Party (1999)

The Vengaboys staan sowieso op alle hitlijsten van de jaren ‘90. Deze Nederlandse popgroep is een icoon voor de typisch foute muziek van die tijd. We Like To Party was zelfs in de Verenigde Staten gekend! Bij ons werd Boom Boom Boom ook een hit, maar deze brak niet internationaal door.

Benieuwd welke one hit wonders van de ’90s we nog van onder het stof hebben gehaald? Kijk verder op de volgende pagina!

11. B*Witched – C’est La Vie  (1998)

B*Witched is een Ierse popgroep. Ze scoorden met hun one hit wonder C’est La Vie in 1998. De seksuele referenties in de songtekst gingen als kind volledig aan jou voorbij. In 2016 brachten ze nog een nieuwe single uit ‘Love and Money’. Het werd echter niet zo een groot succes. Daarmee blijven de meiden van B*Witched eendagsvliegen, een voor velen dé sound van de jaren ’90.

12. Elastica – Connection (1995)

Wie herinnert zich Elastica nog? Het nummer is heel aanstekelijk. Beluister je het nu, dan spookt het morgen nog steeds door je hoofd. Het paste geheel in de Britse rock die in de jaren ‘90 het licht zag. Dit nummer was toen vooruitstrevend en alternatief.

13. Eagle-Eye Cherry – Save Tonight (1997)

Deze hit neemt je meteen terug naar warme zomers in de jaren ‘90. Studeerde je toen al? Dan luisterde je naar dit nummer op je kamer, of in een bar op de radio. Mmm, heerlijk nostalgisch is deze one hit wonder van Eagle-Eye Cherry.

14. Natalie Imbruglia – Torn (1997)

Een lijstje van one hit wonders in de ‘90s is niet compleet zonder Torn van Natalie Imbruglia. Het nummer werd in 1997 uitgebracht, maar is vandaag nog steeds populair. Vooral tijdens karaoke avonden grijpen ‘90s kids terug naar dit nummer. De tekst zit namelijk zo goed in je geheugen gegrift.

15. Baz Luhrmann – Everybody’s Free (To Wear Sunscreen) (1998)

Baz Luhrmann bundelt zijn levensadvies voor jou in dit nummer. De zinnen ‘But trust me, in 20 years you’ll look back at photos of yourself and recall in a way you can’t grasp now how much possibility lay before you and how fabulous you really looked…’ lijken vandaag profetisch. Het nummer geeft je een ontzettend nostalgisch gevoel. Misschien denk je nu wel dat je wat meer naar hem had moeten luisteren?

16. The Rembrandts – I’ll Be There for You (1995)

Wat is er meer jaren ’90 dan Friends? De introsong van de serie! I’ll Be There for You werd minstens even populair als de serie. Voor veel mensen die opgroeiden in de jaren ’90 is het nummer een symbool voor vriendschap.

Nog meer herkenbare one hit wonders voor je op de volgende pagina!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

6 gedachten over “One hit wonders van de 90’s, herken jij ze nog?”

  1. Ten Sharp heeft meerdere kleinere hits gehad. Ain’t my beating heart, Rich man en When the show falls schieten me al snel te binnen. Waren alle drie volgens mij ook Top 40 hits.

    Beantwoorden
  2. Richt Said Fred heeft na “I’m to s**y” nog twee grote hits gescoord in Nederland. Dit waren “Don’t talk just kiss” met Jocelyn Brown en “Deeply dippy”.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...