Popsterren uit de jaren 90: zo gaat het nu met deze 10 helden

Door

Harry Wibier

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

popsterren jaren 90 iconen

5. Alanis Morissette

De eerste twee platen uit ‘91 en ‘92 van deze Canadese singer/songwriter deden niet zo veel. Haar derde album Jagged Little Pill uit 1995 betekende daarentegen haar internationale doorbraak met meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren.

Dit dankzij ijzersterke songs als You Oughta Know, Hand In My Pocket, All I Really Want, Ironic, You Learn en Head Over Feet

Morissette maakt nog steeds goede muziek. Haar nieuwste album uit 2020 Such Pretty Forks In The Road behoort volgens critici zelfs tot haar beste werk. Daarop staat ook het nummer Reasons I Drink.

6. Seal

Deze Engelsman scoorde zijn eerste hit met Killer in 1990 als zanger van Adamski. Dat was een prachtig nummer dat bij een groot publiek in de smaak viel.

In Nederland scoorde hij slecht één nummer 1 hit en dat was in 1990 met zijn eerste solo single Crazy. Desondanks herinneren we ons vooral het nummer Kiss From A Rose uit 1994.

Seal bracht zijn meest recente album uit in 2017. Het heette Standards en kenmerkte zich vooral door een jazzy karakter.

Verder haalde hij regelmatig de tabloids met zijn liefdesleven, onder andere vanwege zijn scheiding met supermodel Heidi Klum. Seal zingt nog steeds.

In 2019 deed Seal mee aan de Amerikaanse versie van The Masked Singer. En dat was een sensatie!

7. Shania Twain

De vierde cd van deze Canadese zangeres komt uit 1997 en heet Come On Over. Met 41 miljoen verkochte exemplaren is het één van de best verkocht albums ooit!

Waarschijnlijk kan je een flink aantal liedjes ervan nog meezingen: You’re Still The One, That Don’t Impress Me Much en Man! I Feel Like A Woman!

Sindsdien heeft Shania het niet makkelijk gehad, onder andere vanwege een echtscheiding en een aandoening aan haar stembanden. Desondanks wist ze in 2017 het album Now uit te brengen. In 2021 zong ze een duet met Ronan Keating; Forever And Ever, Amen.

8. Ms. Lauryn Hill

Ms. Lauryn Hill ontmoette Wyclef Jean en Pras Michel toen ze op de middelbare school zat. Samen vormden ze Fugees. Hun tweede album The Score uit 1996 werd een daverend wereldwijd succes. Dit onder andere dankzij nummers als Killing Me Softly With His Song en Ready Or Not.

Via: Fugees / The Score (cover)

Haar eerste soloalbum uit 1998 heette The Miseducation Of Lauryn Hill. Ze won er vijf Grammy’s mee en het maandblad Rolling Stone plaatste het in 2020 bij de beste 10 albums aller tijden. Doo Wop (That Thing) is het bekendste nummer van die magnifieke plaat.

Lauryn Hill kreeg veel kritiek toen ze in 2003 de katholieke kerk opriep spijt te betuigen voor alle kindermisbruik. In 2013 zat ze een gevangenisstraf van drie maanden uit voor belastingontduiking.

Ze voelde zich altijd al ongemakkelijk bij haar populariteit en dat is één van de redenen dat ze zich nu vooral richt op haar familieleven. Optreden doet ze nog heel weinig.

9. Robbie Williams

Waar hoorde je hem niet in jaren ‘90? Hij leek onontkoombaar. Vanaf 1990 met Take That en vanaf 1996 alleen. Zijn solocarrière scheen buiten Groot Brittannië niet direct een succes. Maar schijn bedroog!

Het nummer Angels van het debuutalbum Life Thru A Lens bleek na verloop van tijd niet meer weg te denken uit de pophistorie. En vanaf dat moment scoorde Williams de ene hit na de andere.

Williams maakt nog steeds muziek. Hij is vader van twee dochters en twee zoons. Daarnaast is hij ambassadeur van UNICEF in het Verenigd Koninkrijk. Daar doet hij dan bijvoorbeeld zijn voetbalschoenen voor aan.

10. Britney Spears

Met 25 miljoen verkochte exemplaren werd haar debuutalbum …Baby One More Time uit 1999 een megasucces. Het bleek de start van een reeks hits die zich tot in het nieuwe millennium uitstrekte.

Haar meest recente single is Slumber Party uit 2016. Die deed niet veel. Daarna kreeg ze vooral veel aandacht vanwege de curatele waar ze sinds haar inzinking in 2008 onder stond.

Gelukkig is ze sinds november 2021 weer vrij om te gaan en te staan waar ze wil en zelf te bepalen waar ze haar geld aan uitgeeft. Dit tot grote vreugde van haarzelf en haar meelevende fans.bac

Jouw favoriete 90’s popsterren

Tja. Nu vraag je je af waarom Jamiroquai, Moby, Blur, Radiohead, Sheryl Crow, Tori Amos en Snoop Dogg niet in dit lijstje voorkomen. En daar sta je niet alleen in! Voel je daarom vrij om een warm pleidooi voor jouw favoriete popsterren uit de nineties toe te voegen in een reactie!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Harry Wibier is historicus, (SEO) tekstschrijver en beeldend kunstenaar. Hij leeft zijn passie voor geschiedenis uit op Dolm.nl. Niet alleen met tekst, maar ook met kunst.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Popsterren uit de jaren 90: zo gaat het nu met deze 10 helden”

Plaats een reactie

Share to...