Broederliefde: 14 redenen waarom jij altijd ruzie had met je broer

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

ruzie broers

Als jij een grotere broer hebt, ken je de taferelen waarschijnlijk wel: ruzie, irritatie en nog eens ruzie. In elk gezin kwam dat wel voor. Wij hebben een lijst gemaakt met de meest voorkomende ruzies met je broer. Je zult ze (helaas) vast nog wel herkennen.

Ruzie met je broer: een gewoonte…

Je broer is natuurlijk (soms)(een klein) voorbeeld voor je geweest en waar je (soms)(een klein beetje) naar opkeek. Het grootste deel van je jeugd was het echter niet zo. Hij was de aanstichter van ruzies en irritaties. Welke punt typeert jouw jeugd? En die ruzies met je broer begonnen al vroeg…

ruzie broer
Via: flickr.com | Eric Dickman, CC

1. Wie mag er op de computer?

Altijd als jij eens een lekker potje wilde gamen, dan zat jou broer op de PC. Waardoor jij helemaal NIKS te doen had. Maar toch jezelf ertussen proppen…

computer vroeger
Via: flickr.com | Liz Nealon, CC

2. Spelletje? Je broer wilde ALTIJD winnen!

Soms verzon hij zelf nieuwe regeltjes, maar de belangrijkste regel van allemaal was: HIJ WINT! Of het nu Monopoly, Levensweg of Kolonisten was. Zo niet.

Via: flickr.com | Kathryn, CC

3. TV kijken? Je broer wilde ALTIJD de afstandsbediening!

Echt waar, je kon geen televisie kijken, zonder dat hij die afstandsbediening probeerde af te pakken. En hij wilde dan niet eens zappen, gewoon het ding hebben (en daarna zappen…)!

Afstandsbediening vechten broer zus vroeger
Via: depositphotos.com | monkeybusiness

4. Broer + gel = uren badkamer

Jij moest nodig naar de wc, maar jouw broer was al uren bezig om gel in zijn haar te doen. Er leek geen einde aan te komen.

Via: Styling Gel (cover)

Je vroeg je soms wel eens af wat die allemaal deed met de haargel.

Via: giphy.com

5. Je broer at al jouw snoep op!

Altijd als jij lekkere snoepjes had gekocht of gekregen, werden ze opgegeten door je broer. Hierdoor bleef er voor jou NIKS over…

Via: giphy.com

6. Wie laat de hond uit?

Jouw broer was altijd te lui om de hond uit te laten, altijd was jij uiteindelijk diegene, die met de hond kon gaan wandelen. Maar gelukkig had dat ook zijn voordeel… jullie werden betere vrienden!

Via: giphy.com

7. Je broer zong altijd irritante liedjes

Irriteerde jij je ook altijd zo erg als je broer ging zingen? Hij kon er namelijk helemaal niks, niets noppes van (en DACHT dat wel). Zeker tijdens Singstar gingen jullie het duel aan!

Via: flickr.com | ecodallaluna, CC

8. Met de auto = RUZIE!

Of het nu was dat je broer de Game Boy weer afpakte, of gewoon irritant begon te doen… De auto was een bron van ruzie!

Ruzie met je broer
Via: youtube.com (capture)

Nog meer hilarische broer-herinneringen op de volgende pagina! Wat dacht je van die andere typische ruzies in de auto? (zie 9.)

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...