The Silence of the Lambs cast: de acteurs 32 jaar later

Door

Erna Kagenaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Silence of the lambs cast acteurs

Als we de naam Hannibal Lecter noemen, komen de beelden van de horrorfilm en de rillingen over je rug weer tot terug. We gaan terug naar 1991 met The Silence of the Lambs. De psychologische horrorfilm uit de nineties, waarin een intelligente kannibalistische moordenaar hulp wordt gevraagd in de zoektocht naar een seriemoordenaar.

Hoe gaat het 32 jaar later met deze geweldige cast?

filmposter Silence of the lambs
Via: The Silence of the Lambs (poster)

The Silence of the Lambs: horror klassieker

Voordat we ingaan op het wel en wee van de cast, is het eerst tijd om enkele herinneringen aan deze klassieker even terug te halen. Sinds de jaren 90 kent iedereen de seriemoordenaar Hannibal Lecter, die lichaamsdelen van zijn slachtoffers opat en in de zwaarbewaakte psychiatrische gevangenis zat.

Clarice Starling, de mooie studente gedragswetenschappen, moet zijn vertrouwen winnen. Ze hebben zijn expertise en adviezen nodig bij het opsporen van Buffalo Bill. Deze seriemoordenaar heeft vermoedelijk de dochter van de Senator ontvoerd.

Silence of the lambs Hannibal Lecter Anthony Hopkins
Via: The Silence of the Lambs (capture)

The Silence of the Lambs cast

De film werd geregisseerd door Jonathan Demme en is grotendeels gebaseerd op het gelijknamige boek, geschreven door Thomas Harris. The Silence of the Lambs was een succes: in totaal leverde de film vijf Oscars op!

Natuurlijk zijn script en regie belangrijke elementen, maar de film dankt zijn succes en bekendheid voor een groot deel aan de geweldige cast. Dit waren de The Silence of the Lambs acteurs:

  • Hannibal Lecter – Anthony Hopkins
  • Clarice Starling – Jodie Foster
  • Buffalo Bill – Ted Levine
  • Catherine Marin – Brooke Smith
Silence of the lambs Hannibal Lecter Anthony Hopkins eat
Via: The Silence of the Lambs (capture)

Het verhaal

Hannibal Lecter is een super intelligente, voormalige, uitmuntende psychiater en moordenaar. Hij is levenslang opgesloten in de zwaarst bewaakte psychiatrische gevangenis.

Zijn inzichten als psychiater, maar ook zijn eigen moordlust, zijn de perfecte eigenschappen om in de huid te kunnen kruipen van de seriemoordenaar Buffalo Bill.

De mooie en jonge Clarice Starling is nog maar studente gedragswetenschappen. Toch krijgt zij een belangrijke opdracht. Zij moet Hannibals vertrouwen winnen en hem zover krijgen dat hij hulp biedt, in het opsporen van de moordenaar en zijn slachtoffer.

Silence of the lambs Hannibal Lecter Anthony Hopkins masker
Via: The Silence of the Lambs (capture)

Moord en manipulatie

Hannibal is sluw en neemt zijn tijd. Hij manipuleert Clarice psychologisch. Hij is erg gecharmeerd van haar en wil haar beter leren kennen. Hannibal dwingt haar meer over haarzelf te vertellen in ruil voor zijn adviezen. De aantrekkingskracht tussen Hannibal en Clarice groeit tijdens hun ontmoetingen.

Clarice raakt hierdoor verward. Ze komt steeds meer in de ban van deze kannibaal, die ook menselijke trekken blijkt te hebben.

Silence of the lambs Hannibal Lecter
Via: The Silence of the Lambs (capture)

Zinderende spanning

Buffalo Bill heeft intussen zijn nieuwe slachtoffer en hongert haar uit in een put. Haar angsten zijn verschrikkelijk. Komen ze op tijd om haar te redden? Heeft Hannibal Lecter de goede informatie gegeven aan Clarice?

De eerste ontmoeting tussen Hannibal en Clarice…

Ze gaat de man ontmoeten die niemand durft te zien of spreken. Aan het einde van de lange gang, treft ze Hannibal aan. De spanning is niet te doen. Kijk nog even mee:

Wist je dat:

  • De film was bij de première niet meteen een succes. Pas na de Oscaruitreiking wilde iedereen hem zien en werd het een enorme hit.
  • Michelle Pfeifer kreeg initieel de hoofdrol van Clarice, maar sloeg deze af, omdat ze te nerveus zou zijn voor de rol
  • De film kreeg 96 procent aan positieve beoordelingen en de totale filmopbrengst bedraagt inmiddels bijna $ 300 miljoen.

The Silence of the Lambs cast nu

Dan is het nu tijd om te kijken hoe het nu gaat met briljante acteurs van The Silence of the Lambs. We hebben het uitgezocht…

Hannibal Lecter – Anthony Hopkins

Anthony Hopkins kreeg een Oscar voor de beste mannelijke hoofdrol in The Silence of the Lambs. De geniale psychiater die levenslang opgesloten zit met zijn kannibaalse moordlust, manipuleert met zijn charmes de arme Clarice.

Tot haar eigen verbazing, wordt ze daar ook gevoelig voor..

Silence of the lambs Hannibal Lecter Anthony Hopkins blik
Via: The Silence of the Lambs (capture)

Anthony Hopkins is geboren in 1937 in Engeland en woont in Amerika. Hij is getrouwd met zijn inmiddels derde vrouw en heeft 1 dochter. De acteur speelde totaal in 102 films!

Met zijn ogen en natuurlijke manier van acteren is hij altijd te herkennen. Hij houdt niet van toestanden om zich in te leven in een rol. Anthony Hopkins wil spelen op techniek, niet op uiterlijk vertoon. Ondanks zijn leeftijd nu, speelt hij nog steeds grote rollen, waaronder The Two Popes uit 2019.

Een van zijn spraakmakendste rol is toch wel deze kaskraker uit de jaren 90, als Hannibal Lecter met zijn bloeddorstige ontsnapping en lugubere masker. De moves heeft hij na vele tientallen jaren nog steeds…

Clarice Starling – Jodie Foster

Jodie Foster kreeg voor haar rol als Clarice Starling een Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol. Voor deze hoofdrol waren meer als 300 gegadigden.

Ze speelde de jonge, intelligente studente gedragswetenschappen. Dat zij Hannibal Lecter moet bespelen om advies te krijgen, is met deze man haast niet te doen.

Silence of the lambs Clarice Starling - Jodie Foster
Via: The Silence of the Lambs (capture)

Jodie Foster is nu 60 jaar. Ze is hoogbegaafd en werd op 14-jarige leeftijd al genomineerd voor haar rol in de serie Taxidriver. Jodie Foster is goed bevriend met Mel Gibson. Jodie heeft nooit acteerlessen gevolgd. In 2016 kreeg ze een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Ze spreekt vloeiend Engels, Frans, Duits en Italiaans. Jodie Foster kreeg in 1988 de beste actrice Award voor haar rol in de film: The Accused. Ze won deze prijs nog een keer met haar rol in The Silence of the Lambs.

Hier zie je haar in een recent gesprek met haar tegenspeler van toen.

Buffalo Bill – Ted Levine

De acteur Ted Levine speelt in The Silence of the Lambs een moordenaar: Buffalo Bill. Hij wil de huiden van zijn slachtoffers gebruiken en heeft een atelier waarin hij zich waant tot een soort van modedesigner.

Silence of the lambs Buffalo Bill
Via: The Silence of the Lambs (capture)

Na zijn geniale rol in The Silence of the Lambs, kreeg de acteur Ted Levine meerdere kwaadaardige rollen aangeboden. Het duurde even voordat hij ook andere personages speelde.

Ted heeft veel rollen in films en series op zijn naam staan. Ook was hij de stem van Sinestro in Superman. In de jaren 90 was zijn rol als ontvoerder en gestoorde moordenaar in The Silence of the Lambs er één die blijft hangen.

Ted is inmiddels 65 jaar. Hij is getrouwd met Kim Phillips en ze hebben samen een zoon en een dochter. Hier een recent interview op YouTube:

Catherine Martin – Brooke Smith

Brooke Smith speelt in de film op briljante wijze haar rol als ontvoerde dochter van de senator. Catherine Martin wordt als onschuldige vrouw in een busje ontvoerd door Buffalo Bill, ze nota bene wil helpen. Hij neemt haar mee naar zijn doodenge atelier van mensenhuiden en begint haar uit te hongeren.

Catherine huilt, smeekt en doet alles om hem tot rede te brengen. Ze moet onder toeziend oog van hem haar huid iedere keer insmeren. Ze is doodsbang, omdat ze weet wat er staat te gebeuren.

https://youtu.be/iamBhRRYfLc?t=87

In het dagelijks leven is Brooke getrouwd met Steven Lubinsky. Samen hebben ze twee dochter waarvan één geadopteerd uit Ethiopië.

We kennen haar onder andere uit de serie Grey’s Anatomy. Brooke is geboren in 1967. Sinds 1988 is zij bekend als actrice. Haar debuut was in de film The Moderns, waarin ze de rol van Abigail vertolkte.

Jouw herinneringen…

Heb jij vroeger ook gerild van de The Silence of the Lambs. Wat vond jij de allerengste scene uit de film of van welke acteur was het meeste fan? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...