The Blue Lagoon: zo gaat het 42 jaar later met de cast

Door

Marije Woudsma

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Wie kent dit bijzondere filmdrama uit 1980 nog? We blikken terug op de nostalgische klassieker, waarin overlevenden van een schipbreuk stranden op een onbewoond eiland en bespreken vervolgens The Blue Lagoon cast.

The Blue Lagoon: een klassieker

Stel, je bent lekker aan het varen, maar krijgt onderweg pech en belandt daardoor op een onbewoond eiland. Met wie zou jij daar willen zitten? Deze vraag is erg leuk om aan je vriendengroep te stellen om te testen met wie jij het in de meest stressvolle situaties kan volhouden.

The Blue Lagoon film poster
Via: The Blue Lagoon (cover / filmposter)

Niet iedereen heeft echter deze keuze en die gevolgen waren te zien in de The Blue Lagoon film.

De romantische dramafilm uit 1980, die het overleven van en het ontstaan van liefde tussen twee gestrande kinderen in beeld bracht, was een regelrecht succes voor die tijd. Met een budget van $ 4,5 miljoen behaalde het alleen in Noord-Amerika al bijna $ 60 miljoen aan recettes (voor die tijd erg veel).

De film werd opgenomen in het prachtige tropische Nanuya Levu, een privé-eiland in Fiji, een eilandengroep in Oceanië in de buurt van Nieuw-Zeeland. De cast van The Blue Lagoon was als volgt verdeeld:

Emmeline Lestrange – Brooke Shields
Richard Lestrange – Christopher Atkins
Paddy Button – Leo McKern
Arthur Lestrange – William Daniels

Natuurlijk werden kind-rollen van dezelfde karakters door andere acteurs gespeeld.

De verhaallijn van Blue Lagoon

Wie kent dit bijzondere filmdrama uit 1980 nog? Het verhaal gaat over een nicht en neef die op weg naar San Francisco zijn als er brand uitbreekt op het schip. De kok van het schip neemt de kinderen mee in een sloepje en komen daarmee op een onbewoond eiland terecht.

Ze leven daar een paar weken samen, totdat de kok de verleiding van een vat rum niet kan weerstaan en dat met zijn leven moet bekopen.

The Blue Lagoon kinderen film
Via: The Blue Lagoon (capture)

Twee puberende kinderen

Vanaf dat moment zijn de kinderen op zichzelf en elkaar aangewezen. De film wordt aan de hand van ouderwetse foto’s over liefde en de verschillende levensfasen begeleid, waardoor je als kijker begrijpt in welke fase de twee kinderen zitten.

Ze groeien op samen, maar zodra ze beginnen te puberen, worden ze bewuster van de lichamelijke veranderingen en krijgen ze gevoelens voor elkaar.

The Blue Lagoon: zo gaat het 42 jaar later met de cast
Via: The Blue Lagoon (capture)

Herinner jij deze trailer nog?

Komen deze kinderen je al wat bekend voor? Hier nog even de trailer om het geheugen extra op te frissen.

Onvoorwaardelijke vriendschap

Het is een film over onvoorwaardelijke vriendschap, onschuld en ‘natuurlijke liefde’, als we even buiten beschouwing laten dat het moreel gezien veel vraagtekens oproept dat neef en nicht verliefd op elkaar worden en uiteindelijk samen een kind krijgen.

Wist je dat…

  • Als The Blue Lagoon acteur, ontving Christopher Atkins een Golden Globe voor ‘nieuwe ster van het jaar’ voor zijn acteerprestaties; Brooke Shields had minder geluk. Zij moest het doen met een Razzie Award: de beloning voor ‘slechtste actrice’.
  • Het thema doet sterk denken aan het bijbelse verhaal van Adam en Eva: twee onschuldige mensen die in een paradijs leven en niet de ‘verboden vrucht’ mogen eten, wat in het geval van The Blue Lagoon giftige besjes zijn.
  • Brooke Shields was destijds nog maar 14 jaar en daarom moest er voor de echte naaktscènes het lichaam van iemand anders worden ingezet. Er kwam erg veel kritiek op de film vanwege de erotische aard van sommige scènes.
The Blue Lagoon: zo gaat het 42 jaar later met de cast
Via: The Blue Lagoon (capture)

Zo ziet de cast van The Blue Lagoon er na 42 jaar uit

Nu we weer in het verhaal zitten, is natuurlijk de vraag hoe het nu met Emmeline en Richard gaat. Zijn de acteurs na deze bijzondere film nog doorgegaan met acteren? Hoe ziet hun leven er nu uit?

Blue Lagoon cast. Herinner jij je de film nog? Wie vind jij het meest veranderd?

Laat het ons weten in een reactie onderin!

Emmeline – Brooke Shields

Emmeline is nog maar een klein meisje als ze met haar neef en oom op weg is naar San Francisco. Ze meren uiteindelijk aan bij een tropisch eiland. Ze is gevoelig en nieuwsgierig, maar leert veel van de kok Paddy en raakt aan hem gehecht.

Helaas verongelukt hij op het eiland en moet ze het met haar neefje zien te redden.

Ze hebben een hechte band, maar deze raakt erg ingewikkeld op met het moment dat ze in de puberteit komt. Ze wordt zich bewust van haar lichaam wanneer ze voor het eerst ongesteld wordt en gevoelens krijgt voor haar neef.

The Blue Lagoon: zo gaat het 42 jaar later met de cast
Via: The Blue Lagoon (capture)

Brooke Shields werd pas echt bekend door haar rol in The Blue Lagoon. Daarvoor heeft ze de hoofdrol gehad in de film Pretty Baby. Deze film was erg bijzonder, omdat het over kinderprostitutie ging en Brooke Shields destijds, net als in The Blue Lagoon, minderjarig was.

Gelukkig heeft ze daarna wat minder controversiële rollen gespeeld, zoals in de serie Suddenly Susan en That ‘70s Show.

Tegenwoordig is Brooke Shields 58 jaar en nog steeds een actrice, onder andere te zien in de serie Jane the Virgin. Ze is vaak in het nieuws gekomen wegens haar bijzondere liefdesrelaties, onder andere met Liam Neeson en Michael Jackson.

Tegenwoordig is ze getrouwd met scenarioschrijver Chris Henchy. Ze hebben samen twee dochters.

Richard – Christopher Atkins

Richard blijft de hele film hopen dat zijn vader hem komt ophalen met het schip. Hij is erg beschermend over Emmeline en begrijpt ook helemaal niks van de lichamelijke en mentale veranderingen die zij uiteindelijk krijgt door de puberteit.

Richard doet meerdere verwoede pogingen om een boot te maken en weg te varen, maar deze mislukken allemaal. Hij is wat voorzichtiger op het eiland, vooral nadat hij ontdekt dat op de andere kant van het eiland een zeer agressieve stam woont.

Richard ontwikkelt zich tijdens de film als een ware jager en verzint allerlei manieren om zo comfortabel mogelijk op het eiland te wonen.

The Blue Lagoon: zo gaat het 42 jaar later met de cast
Via: The Blue Lagoon (capture)

Hoewel hij al eerder een rol had in The streets of San Fransisco, kwam zijn echte doorbraak door zijn rol in The Blue Lagoon. Hij werd daarmee een waar tieneridool. Hij heeft nog verschillende rollen gehad in onder andere The Pirate Movie en A Night in Heaven.

In de jaren 90 was het vervolgens gedaan met zijn populariteit. Fun fact: zijn dochter is te zien in The Blue Lagoon. Tegenwoordig is Christopher Atkins 62 jaar. Hij was tot 2007 getrouwd met Lyn Barron, waarmee hij twee kinderen heeft gekregen.

Paddy Button- Leo McKern

Paddy is de kok van het schip met een alcoholprobleem. Hoewel hij zijn best doet om de kinderen op het eiland overlevingsstrategieën bij te brengen, is hij uiteindelijk degene die als eerste het loodje legt door… jawel, te veel rum drinken.

Hij besluit namelijk in een dronken bui te gaan zwemmen. Zijn naam blijft bestaan in de film, want de zoon van Emmeline en Richard wordt naar hem vernoemd.

The Blue Lagoon: zo gaat het 42 jaar later met de cast
Via: The Blue Lagoon (capture)

Leo McKern is in 2007 op 82 jarige leeftijd overleden. Voor zijn rol in The Blue Lagoon, was hij ook te zien in Murder in the Cathedral en The Adventures of Robin Hood.

Zijn laatste filmrol was een bishop in Molokai: The Story of Father Damien. Hij was getrouwd met Jane Holland en kreeg met haar twee dochters.

The Blue Lagoon: zo gaat het 42 jaar later met de cast
Via: Molokai: The Story of Father Damien (capture)

Arthur Lestrange  – William Daniels

Arthur had de verantwoordelijkheid om zijn zoon en nichtje veilig met zijn schip naar San Francisco brengen, maar dat ging dus helemaal verkeerd. Hij geeft daarna echter niet op en keert tijdens de film terug om hen te zoeken.

Hij nadert het eiland, maar ziet twee jongeren met een kind en gaat ervan uit dat dat ze niet zijn. Aan het einde van de film komt hij alsnog de sloep met het gezinnetje tegen en worden ze herenigd.

The Blue Lagoon: zo gaat het 42 jaar later met de cast
Via: The Blue Lagoon (capture)

Naast The Blue Lagoon was William Daniels eerder te zien tijdens zijn debuut op nationale televisie in de film A Woman fort he Ages en speelde in Boy Meets World. Bovendien was hij de welbekende stem van KITT uit de televisieserie Knight Rider

William Daniels is inmiddels 96 jaar. Hij is getrouwd met Bonnie Bartlett en samen hebben ze drie zonen. Ze zijn nog steeds erg gelukkig samen!

Jouw herinnering aan The Blue Lagoon

Met wie zou jij op een tropisch eiland kunnen overleven? Of wat is jouw favoriete moment uit The Blue Lagoon film?

Laat het ons weten via een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren in 1992, opgegroeid met Villa Achterwerk. Als ik de visboer hoor, neurie ik automatisch het intro van 'Mijn Franse Tante Gazeuse'. En ja, ik draag nog steeds zonder schaamte een haarelastiek met een lieveheersbeestje. Duik je met me mee in nostalgische herinneringen?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...