Zo reageren tieners als ze moeten werken met Windows 95

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

windows 95 tieners

Sommige zijn ermee grootgebracht, maar voor de huidige tiener is Windows 95 ver voor zijn tijd. Kijk hoe ze reageren als ze ermee moeten werken. Het is erg vermakelijk voor diegenen onder ons, die Microsoft Windows 95 al erg vooruitstrevend vonden…

Werkte jij met Windows 95? Herken je de reacties van de tieners in de video hieronder? Wat vond je zelf de mooiste vernieuwing aan de nieuwe Windows?

Deel je herinneringen aan Windows 95 in een reactie onderin!

Nostalgie: Windows 95

Er is heel wat veranderd op technologisch vlak. Muziek luisteren doen we bijvoorbeeld niet meer met een discman of iPod Shuffle, maar streamen we via notebooks of smartphones. Ook het straatbeeld is erg veranderd, zelfs al merk je dat niet onmiddellijk op.

En computer, ja die zagen er vroeger zo uit…

Computer jaren 90 internet 90s etiquette
Via: flickr.com | Blake Patterson, CC

Windows 95: een hele vernieuwing

Waar onze laptops nu hooguit enkele centimeters dun zijn (en ja, daar is het scherm bij inbegrepen), hadden we vroeger dus kasten van computers en over de bij behorende monitor maar te zwijgen. Je desktop maakte geluiden bij het opstarten en blies de hele tijd. Het was zo gewoon…

Een groot deel van de computer-gebruikers werkte al met Microsoft-producten: eerst in de vorm van MS DOS, daarna Windows 3.11. Toon Windows 95 als operating system werd geïntroduceerd, was het dan ook een hele vernieuwing!

💾 Bekijk ook: voor de echte gebruiker van vroeger, hebben we 21 meer dan bijzondere herinneringen aan Windows 95!

Ben jij opgegroeid in de jaren 80 of 90? Dan schrik je niet van de volgende zaken, zoals dit scherm!

Zo reageren tieners als ze moeten werken met Windows 95
Via: Windows 95 (capture)

Een herkenbaar deuntje…

Om even helemaal in de sfeer te komen, werkt dit geluid prima. Wie ooit een computer opstartte met besturingssysteem Windows 95 herkent dit deuntje uit de duizend! Echt hilarisch!

Er zijn nogal wat dingen veranderd de laatste jaren als het op Windows aankomt. Maar stel je voor, je hebt Windows 95 nog nooit meegemaakt en kent alleen Windows 11. Dan kun je je wellicht voorstellen dat je eigenlijk niet echt goed uit de voeten zult kunnen hiermee.

Zelfs de screensavers waren vernieuwend…

Screensaver Windows 95 doolhof 3D
Via: Windows 95 / Microsoft (capture)

Huidige tieners met Windows 95

Een oude computer met idem beeldscherm, dat is wat de tieners in het filmpje voorgeschoteld krijgen. Daarnaast worden ze gevraagd kleine taken te doen, compleet normaal voor iemand uit de jaren 90.

Heel grappig om te zien hoe de tieners van nu erop reageren, vooral als je zelf met Windows 95 hebt gewerkt.

Geniet ervan!

Herinneringen aan Windows 95

Heb jij ooit als tiener gewerkt met die goeie oude Windows 95? Wat zijn jouw herinneringen aan dit pril internettijdperk? Laat het ons weten via een reactie onderin. Wij denken vooral nog aan dat beginscherm, dat geluidje, en uiteraard de traagheid van de computer.

Zo zie je maar hoe snel zaken kunnen veranderen. We zijn benieuwd hoe de tieners van de toekomst over onze computers en telefoons praten…

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...