Topanga uit Boy Meets World: zo gaat het haar 31 jaar later

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Boy meets world Topanga serie feat

Wie herinnert zich niet de charmante en eigenzinnige Topanga Lawrence uit de iconische jaren 90 serie ‘Boy Meets World’? Deze serie, een mix van humor, levenslessen en tienerdrama, heeft een speciaal plekje in de harten van velen die opgroeiden in 90’s en dus ook dat van mij!

Topanga, gespeeld door Danielle Fishel, was niet alleen een symbool van jeugdige wijsheid en sterke wil, maar ook van romantiek en vastberadenheid. Laten we een nostalgische duik nemen in het leven van Topanga en de wereld van ‘Boy Meets World’.

Boy Meets World: tijdloze klassieker

De serie Boy Meets World liep van 1993 tot 2000 en was een ankerpunt voor veel tieners en jongvolwassenen, die zich konden identificeren met de avonturen en uitdagingen van de personages. De komedieserie omvatte 7 seizoenen met in totaal 158 afleveringen.

Boy Meets World logo
Via: Boy Meets World (capture)

De sitcom had ook een Nederlandse titel, al had ik deze zelf tot op heden nooit meegekregen. In het Nederlands heet Boy Meets World: De Wereld Om de Hoek.

Volgde jij Topanga & co? Keek jij vroeger naar Boy Meets World en is Topanga je toen ook opgevallen? Wat vond je het leukste aan de serie?

Deel je Boy Meets World herinneringen in een reactie onderin!

De ‘matige’ intro

Komen we toch weer bij een voor mij favoriet onderdeel van nostalgische series: de intro. Toch beb ik altijd wat teleurgesteld geweest in die van Boy Meets World. Het kon toch beter?!

De leader van ‘Boy Meets World’ veranderde sterk door de jaren heen. Van een eenvoudige melodie in de eerste seizoenen tot een meer energieke tune in de latere jaren, de intro weerspiegelde de groei en veranderingen van de personages.

Hier zie je enkele intro’s achter elkaar:

De wereld van Cory en Topanga

De serie draaide om het leven van Cory Matthews, gespeeld door Ben Savage, een typische Amerikaanse tiener die opgroeide in Philadelphia. Je ziet Cory, samen met zijn familie en goede vriend Shawn opgroeien van leerling op de basisschool tot getrouwd man.

Topanga Lawrence, aanvankelijk een bijpersonage, groeide uit tot een centrale figuur en Cory’s grote liefde. Hun relatieontwikkeling was een van de meest geliefde aspecten van de serie.

Boy meets world Topanga
Via: Boy Meets World (capture)

De cast van Boy Meets World

Eerlijk is eerlijk: de cast van deze komedieserie maakte de mindere intro ruimschoots goed. Hier een overzicht van de belangrijkste castleden van Boy Meets World:

  • Cory Matthews – Ben Savage
  • Topanga Lawrence – Danielle Fishel
  • Shawn Hunter – Rider Strong
  • Eric Matthews – Will Friedle
  • Mr. Feeny – William Daniels

Komt de stem van Mr. Feeny je bekend voor? Dat zou goed kunnen; hij was de stem van K.I.T.T. uit de Knight Rider!

Onvergetelijke momenten…

Van Cory en Topanga’s eerste kus tot hun huwelijk, elke mijlpaal in hun relatie was een gedenkwaardig televisiemoment.

Ook memorabel waren de wijze levenslessen van leraar Mr. Feeny, die zowel de personages als het publiek beïnvloedden.

Hier zie je ‘de groep’ afscheid nemen van hun Mr. Feeny. Best een mooi momentje, vooral van Mr. Feeny en de door hem genoemde Mr. Matthews…

Leuke weetjes over Boy Meets World

  • Eendagsvlieg? – Wist je dat Topanga oorspronkelijk bedoeld was als een eendagsvlieg? Haar personage was echter zo populair dat ze een vaste rol kreeg.
  • De naam ‘Topanga’ – Haar naam werd gekozen omdat het uniek en ongebruikelijk was, net als haar personage.
  • Inspiratie – De naam ‘Topanga’ is eigenlijk geïnspireerd op Topanga Canyon in California. Één van de schrijvers stond daar vast in een file en vond het mooie naam…

Nu we weer helemaal in onze geliefde serie zitten, is het tijd om te kijken hoe het Danielle Fishel vergaan is na haar tijd als Topanga.

Boy meets world Topanga serie
Via: Boy Meets World (capture)

Danielle Fishel na ‘Boy Meets World’

Danielle Fishel was ook voor Boy Meets World al te zien (en te horen) op televisie. Zo had zij o.a. enkele gastoptreden in het bekende Full House, maar deed ze ook voice-overs voor Barbie-reclames.

Na het einde van ‘Boy Meets World’ in 2000, heeft Danielle Fishel haar carrière op interessante wijze voortgezet. Opmerkelijk genoeg ging Danielle terug naar school en haalde haar universiteitsdiploma in 2013, een mooie parallel met haar rol als de slimme Topanga.

Hier een serie recente kiekjes met oude bekende erbij:

Van actrice tot regisseur

Danielle Fishel bleef acteren, hoewel ze nooit meer een rol speelde die zo iconisch was als Topanga. Ze verscheen in verschillende televisieseries en films en (co)presenteerde ook een programma op MTV.

En dan was er nog: ‘Girl Meets World’, de spin-off die van 2014 tot 2017 liep. Hierin keerde Danielle terug als Topanga, maar deze serie focuste op de dochter van Cory en Topanga, Riley Matthews en bracht zo een nieuwe generatie in contact met de magie van Boy Meets World.

Naast acteren, heeft Fishel zich ook gericht op presenteren en regisseren. Ze heeft o.a. enkele afleveringen van Girl Meets World, geregisseerd en regisseert tot op heden afleveringen van series.

Boy Meets World reünie

Ruim 30 jaar later kwam de Boy Meets World cast weer even samen in een reünie. Je zag de hele gang rondom Cory Matthews weer terug (maar dan zonder Cory)…

Jouw herinneringen aan Topanga?

Danielle blijft een inspiratiebron voor velen, zowel door haar rol als Topanga als door haar real-life prestaties; haar reis van kindster tot veelzijdige (en academisch geschoolde) professional in de entertainmentindustrie.

We sluiten af met een warm gevoel van nostalgie en een glimlach, denkend aan Topanga’s unieke bijdrage aan onze jeugdherinneringen.

Heb jij speciale herinneringen aan Boy Meets World of aan Topanga? Deel ze in de comments onderin en laat ons meegenieten van jouw nostalgische momenten!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...