10 manieren waarop wij contact hielden zonder mobieltje

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

4. Aanbellen bij elkaar

Simpel maar effectief was gewoon bij elkaar aanbellen en elkaar ophalen. Soms was je vriend of vriendin niet thuis, maar dan liep je door naar de volgende. Toen was dit geen probleem.

Belletje lellen deurbel ondeugende spelletjes vroeger
Via: flickr.com | Alexa LaSpisa, CC

5. Schrijven met penvrienden

Vrienden die wat verder woonden, schreef je ellenlange brieven. Je moest dan wel goed frankeren natuurlijk. Toen stond er op iedere hoek een postbus, maar dan moest je goed opletten in welke sleuf je jouw brief gooide want anders duurde het onwijs lang voor het de ontvanger bereikte. En hoe fijn was het als jij antwoord kreeg!

Linkshandig schrijven vrouw
Via: Wikimedia Commons | Peter van der Sluijs, CC

6. Een shoutout op The Box of ander muziekkanaal

Gaf jij vaak een shoutout aan je favoriete buddy? Dan zat je aan de buis gekluisterd in de hoop dat jouw groet onderaan zichtbaar was. Dan moest die buddy natuurlijk ook precies op dat moment aan het kijken zijn. Best lastig timen, vooral als het druk was. Maar zeker wel de moeite waard. Dat zijn mooie herinneringen aan MTV en TMF!

7. Kloppen op de muur als je buren was

Als je net als Jip en Janneke naast elkaar woonde, kon je ook simpelweg op de muur bonken en codes bedenken om met elkaar te kunnen praten. Alleen mocht dit niet als de rest van de huishouding probeerde te slapen.

Via: giphy.com

8. Briefjes doorgeven in de klas

Geheimen deelde je het liefst via een briefje in de klas. Doorgeven was wel riskant. De docent kon het onderscheppen maar ook iemand die het juist niet mocht lezen. Bijvoorbeeld de persoon waar je over schreef. Toch deden wij het dagelijks. Met alle risico’s vandien…

Verkering vragen briefje klas doorgeven contact
Via: depositphotos.com | ArturVerkhovetskiy

9. Hangen op straat of het schoolplein tot er iemand kwam spelen

Hanggroep jongeren is niet altijd een negatief fenomeen geweest. Tot de lantaarns aangingen kon je op de vaste ontmoetingsplek hangen en geheid dat er iemand kwam spelen. Lang hoefde je nooit te wachten, ook al was het slecht weer. Je vond elkaar op straat.

Knikkeren buitenspelen vroeger
Via: depositphotos.com | londondeposit

10. Met een zaklamp seinen

Als je tegenover elkaar woonde, was er nog een manier om contact te houden. Moest je wel morsecode kennen en dan niet alleen SOS als binnen moest blijven. Ook hier zat het nadeel aan dat anderen konden meegluren. Niets was in die tijd geheim!

Via: giphy.com

Zie je wel, zonder mobieltje was contact houden echt wel mogelijk. Probeer deze manieren maar eens uit. Zouden de buren met je meedoen of komen klagen waarom je de hele tijd met een zaklamp naar binnen schijnt? Het is niet helemaal meer van deze tijd, maar wel grappig!

Ken jij nog meer leuke manieren om met elkaar te “praten”? Deel deze dan met ons in een reactie!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “10 manieren waarop wij contact hielden zonder mobieltje”

  1. Wij mochten niet op de deur kloppen anders dacht de buurvrouw dat de koffie klaar stond.
    Ik word echt oud, kan nog steeds niet wennen aan mobieltjes, vergeet ze ook steeds op te laden en mee te nemen.

    Beantwoorden
  2. Je ma schreeuwen op het balkon en slaan op een pan als het eten klaar is. Die hoorde ik van ver weg en wist dat ik naar huis moest.
    Geen sms of appje, bestond toen nog niet (eind jaren 80)

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...