Nostalgisch plezier met papier: deze 6 dingen deden we

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Happertjes vouwen toekomst voorspellen knutselen

In onze jeugd hadden we al genoeg aan een stukje papier. Geen mobiel, geen spelcomputers, geen tablet. Tja, wat moet je dan. En, wat hadden wij er schik in. Onze favoriete bezigheden met papier hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Weet jij nog meer? Stuur ons dan een berichtje of laat een reactie achter.

Wat we vroeger deden met een stukje papier

Best gek dat wij voldoende hadden aan een stukje papier. Aan de andere kant, kinderen zijn creatieve wezens met een hoop fantasie. Was jij ook constant bezig met papier? Wat deed jij er zoals mee? Komt dat overeen met dit lijstje?

Happertjes toekomst voorspellen vroeger basisschool
Via: flickr.com | Kate Ter Haar, CC

1. Origami

Deze Japanse vouwkunst bekoort ons al heel wat jaren. We hadden vouwblaadjes in allerlei kleuren. Op de achterkant van de verpakking van deze blaadjes werd de basis uitgelegd maar de echte uitdaging zat hem in het steeds verder gaan. Kon jij een hele dierentuinen vouwen?

origami-blog-papier-Japanse-vouwkunst-vroegert
Via: pixabay.com | Nic0leta, CC

Jij kon er vast wel wat van, maar dit gaat wel een stapje verder.

2. Happertjes

De toekomst voorspellen is keigaaf. Met happertjes was je ineens een echte waarzegger. Hoeveel heb jij hiervan gemaakt en weet jij nog hoe het moest?

happertjes-vroegert-papier-blog
Via: Wikimedia Commons | MichaelPhilip, CC

3. Boter kaas & eieren

Je kon met papier van alles maken maar ook simpele spellen mee spelen. Mooi dat je alleen pen en papier nodig had om uren lol samen te hebben. En wij verklappen hieronder dé manier om te winnen, niet doorvertellen!

4. Galgje

Verzin een woord, schrijf per letter een stipje op papier en de ander mag beginnen met raden. Toch te mooi dat dit zo gezellig was. Alleen jammer als je het woord niet kon raden. Dat was echt balen!

galgje-hangman-blog-papier-vroegert
Via: Wikimedia Commons | McGeddon, CC

5. Vliegtuigje vouwen

Wie kon de beste vliegtuigjes vouwen? Ze moesten natuurlijk lang blijven vliegen en dat lukte niet iedereen. Het vervelende was als je een goede gevouwen had en het neerstortte met punt naar beneden. Dan had je er meteen niets meer aan. Deden jullie er vliegwedstrijdjes mee?

vliegtuigje-vouwen-blog-papier-vroegert
Via: Needpix

Als je echt wilde winnen, moest je ze wel zo vouwen.

6. Briefjes doorgeven in de klas

Naast vouwen en spelletjes spelen, was een briefje doorgeven in de klas ook heel cool. Geheime boodschappen doorgeven zonder dat de juf of meester dit zag. Spiekbriefjes moesten het natuurlijk niet zijn, foei. Maar ook een liefdesboodschap, of vraag wie die middag uit school kwam spelen, alles ging via een briefje. Heb jij ooit verkering gevraagd aan iemand via zo een briefje? Spannend was dat he!

Via gifer.com

Bonus: we aten het ook!

Ja echt… snoeppapier was vroeger niet weg te denken als ‘nostalgische’ prank voor je ouders!

Eetpapier eetbaar papier snoep
Via: Ebay

Wat deden we nog allemaal met papier?

Zijn er nog zaken waaraan jij denkt die je vroeger deed met papier? Laat het ons weten via een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...