Via: flickr.com | Insomnia Cured Here, CC (L) / Tarzan |Disney (capture) (R)

6. Pippi Langkous zei: “Ik heb het nooit geprobeerd, dus ik denk wel dat ik het kan”

Het klinkt misschien als iets wat Pippi Langkous had kunnen zeggen, maar zo komt het in de boeken van Astrid Lindgren niet voor.

In het tweede boek ”Pippi Langkous gaat aan boord” (1946), wil Pippi een piano kopen: “ja maar Pippi”, zei Tommy “je kunt toch niet piano spelen?” Hoe kan ik dat nou weten als ik het nog nooit geprobeerd heb ”antwoordde Pippi. “Ik heb nog nooit een piano gehad om het te proberen”.

Via: youtube.com (capture) | Pippi Langkous

7. “De K3-liedjes bevatten duivelse boodschappen”

Deze misvatting dateert uit 2007, toen de Nederlandse Bond tegen het vloeken een onderbewuste boodschap zou hebben ontdekt in de muziek van K3. Wie het liedje “Oma’s aan de top ”achterstevoren beluistert zou onder andere horen “grote massamoord ”en “godverdomme leuk”.

Om te beginnen is het natuurlijk idioot om liedjes achterwaarts af te spelen. Verder is het zo dat wie verborgen boodschappen in liedjes wil vinden die ook zal vinden. De kans dat je bepaalde woorden hoort is statistisch reëel . Mensen zijn zeer gevoelig voor patronen en zullen dus bewust of onbewust op zoek gaan naar iets herkenbaars.

8. “Elvis leeft nog”

Elk jaar als de geboorte- of sterfdag van Elvis Presley er aan komst duikt deze misvatting weer op. Ooggetuigen, die beweren Elvis Presley onlangs nog te hebben gezien, worden altijd wel ergens gevonden. En als er geen getuigen worden gevonden, dan worden zij wel verzonnen.

Ondanks alle Elvis-lookalikes, die op deze aardbol rondlopen, zijn er al bij al bij al maar weinig argumenten om te geloven dat Presley nog leeft. Maar met een beetje fantasie kom je heel ver. Zo beweren sommige mensen dat hij door buitenaardse wezens is ontvoerd, omdat hij een  grote waarde voor de mensheid heeft.

9. “John Cleese had John Cheese moeten heten.”

De vader van de komiek en acteur John Cleese was Reginald Cleese. Hij werd echter geboren met de familienaam Cheese, maar werd daar als kind zo mee gepest, dat hij in 1915, toen hij vrijwillig bij het leger ging, besloot om een andere naam te nemen.

John Cleese werd vanwege dit verhaal op school vaak “old cheese” genoemd.

Via: pixabay.com | dassel, CC

10. “Charley Chaplin werd na zijn dood ontvoerd”

Charley Chaplin stierf op 25 december 1977 en werd begraven op het kerkhof van Vevey in Zwitserland. In 1978 werd de lijkkist met Chaplin opgegraven en gestolen door twee werkloze immigranten. Deze hielden het lichaam van Chaplin bij zich en vroegen 400.000 pond losgeld aan de weduwe van Chaplin, die weigerde te betalen.

Na een lang politieonderzoek konden de dieven worden opgepakt. Chaplin werd voor de tweede keer begraven op het kerkhof van Vevey, maar wel omgeven door gewapend beton. De dieven werden veroordeeld wegens afpersing en het verstoren van de doden.

Via: pexels.com | James Frid, CC

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer