De 15 grappigste komedie films van de jaren 90

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

Dumb dumber komedie films vroeger

9. Beethoven

Vandaag smelt je nog steeds wanneer je een slijmerige Sint-Bernardhond ziet. Je wil hem knuffelen, aaien en Beethoven noemen. De film Beethoven was een feelgood film uit 1992. Zeker als puppy was hij echt om op te eten.

Via: Beethoven (capture)

10. Matilda

Ken je Matilda nog? Deze film is een verfilming van het populaire boek van Road Dahl. Misschien ben jij hem in 1996 als kind wel in de bioscoop gaan bekijken? Dat is alweer 23 jaar geleden!

Via: Matilda (capture)

11. Air Bud

Films over honden waren zo leuk. Naast Beethoven was er ook Air Bud. Deze komedie verscheen in 1998. Het gaat over Josh Framm, een 11-jarig jongetje die graag basketbal speelt. Wanneer hij naar een nieuwe stad verhuist, ontmoet hij Buddy, een hond. En wat blijkt: Buddy kan zeer goed basketbal spelen. Oh, wat een goede film!

12. Richie Rich

Macaulay Culkin schitterde in meerdere populaire komedies van de jaren negentig. Zo speelde hij het jongetje Kevin in Home Alone, en vervolgens de verwende Richie Rich in de gelijknamige film. Deze film deed je echt wegdromen, want Richie had een eigen achtbaan en eigen McDonald’s! Wat zag je groen van jaloezie.

Via: Richie Rich (capture)

13. Ace Ventura: Pet Detective

Ace Ventura is een privédetective die vermiste dieren opspoort. Dit leek jou natuurlijk dé droomjob. In het verhaal moet hij op zoek naar de mascotte van een Amerikaans footballteam. En dat was bovendien heel erg grappig.

Ace Venture komedie films vroeger
Via: Ace Venture (poster)

14. Dr. Dolittle

Dr. Dolittle is nog zo’n typische komedie van de jaren 90. Welk moment is jouw voor altijd bijgebleven? Wanneer ze de tijger uit het circus halen?

15. Bad Boys

Ten laatste: Bad Boys. Deze succesvolle komedie van de jaren negentig verscheen in 1995. Het was de eerste langspeelfilm waarin Will Smith meespeelde. Daarvoor was hij enkel bekend van tv-series, zoals The Fresh Prince of Bel-Air. Het liedje ‘Bad Boys’ brengt je meteen weer in de sfeer. Bad boys watcha gonna do ….

Jouw favoriete komedie?

Heb jij bovenstaande 15 films ook gekeken vroeger of staat jouw favoriet er zelfs tussen? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “De 15 grappigste komedie films van de jaren 90”

Plaats een reactie

Share to...