Laura Pausini: zo gaat het nu met de zangeres van La Solitudine

Door

Harry Wibier

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Laura Pausini

Na het stormachtige begin van haar carrière in de jaren 90 lijkt het in Nederland een beetje stil te worden rond Laura Pausini. Maar dat ligt eigenlijk meer aan ons dan aan de zangeres zelf. Ze blijft albums maken die wereldwijd goed verkopen. Ook zijn er veel andere hoogtepunten.

Laura Pausini na 1998

Haar vierde album neemt de zangeres deels op in de Verenigde Staten. Daarop staan ook enkele van haar eigen teksten. La mia risposta verschijnt in 1998 in meer dan vijftig landen. De Spaanse versie heet Mi rispuesta.

Laura Pausini: zo gaat het nu met de zangeres van La Solitudine
Via: La Mia Risposta (cover)

Vanaf daar gaat het succes voor Laura Pausini buiten Nederland gewoon door. Enkele hoogtepunten:

Laura Pausini niet in Nederland

Het album Primavera in anticipo uit 2008 verschijnt tegelijkertijd in 47 landen. De single Invece no haalt de top 10 in Italië en verkoopt ook redelijk daarbuiten, maar amper in Nederland. In 2009 zingt ze een duet met James Blunt: Primavera in anticipo. Ook dat wordt hier geen grote hit. Vandaar dat Laura Pausini Nederland niet aandoet tijdens de wereldtournee van die periode.

Laura Pausini eindelijk toch in Nederland

In 2011 treedt Laura Pausini wel op in de Heineken Music Hall. Aanleiding is de verschijning van Inedito, haar elfde album. De wereldtour die daarop volgt moet ze vanwege een zwangerschap onderbreken. In 2013 bevalt ze van haar dochter: Paola. In 2013 pakt ze de draad weer op met een nieuwe wereldtournee.

Laura Pausini in The Voice

Een jaar na deze wereldtournee verschijnt Laura Pausini als coach in La Voz … México. En weer een jaar later – in 2015 – doet zij het hetzelfde in de Spaanse versie van The Voice. Ondertussen verschijnt haar album Simili op de Italiaanse markt, dat daar meervoudig platina haalt.

Laura Pausini: zo gaat het nu met de zangeres van La Solitudine
Via: Simili (cover)

Laura Pausini en de Oscar

Na nog een album, nog een seizoen als coach in The Voice en nog een wereldtournee is Laura Pausini in een groot deel van de wereld nog immens populair. Je kan haar overal nog tegenkomen in de media. Op Instagram heeft zij bijvoorbeeld rond de vier miljoen volgers. Daar plaatst zij veel berichten over haar belevenissen, onder andere over haar Oscarnominatie voor  Io sì, de soundtrack van de film La vita davanti a sé.

Maar de zangeres heeft nog veel meer te melden, bijvoorbeeld als ze met een prachtige foto op een cover staat

De biografie van Laura Pausini

Ook staat Laura Pausini in het centrum van de belangstelling met haar biografie. Als je abonnee bent van Prime kan je die daar bekijken.

Haar posts op Instagram gaan daar voor een flink deel over. Hier poseert zij vanwege die biografie bijvoorbeeld met haar oude schoolbureautje.

Eurovisie Songfestival 2022

En heel Nederland weet weer wie Laura is als ze in mei 2022 één van de drie presentatoren is van het Eurovisie Songfestival.

Jouw herinneringen aan Laura Pausini

Heb jij bijzondere herinneringen aan de muziek van deze zangeres? Heb je haar een keer ontmoet? Heb je een stadionconcert van haar in Italië meegemaakt en wil je vertellen hoe dat was? Aarzel niet en plaats een reactie!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Harry Wibier is historicus, (SEO) tekstschrijver en beeldend kunstenaar. Hij leeft zijn passie voor geschiedenis uit op Dolm.nl. Niet alleen met tekst, maar ook met kunst.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...