14 mierzoete 80’s liedjes die Valentijnsdag nostalgisch maken

Door

Lilian Van Engelen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Geen Valentijnsdag zonder heerlijk romantische nummers die je nostalgisch maken. Wij gaan verder met nog zeven heerlijke hits van toen!

14 mierzoete 80's liedjes die Valentijnsdag nostalgisch maken
Via: youtube.com (capture) | Amherst Records

8. Roberta Flack & Peabo Bryson – Tonight I Celebrate My Love

“Tonight, I Celebrate My Love” werd geschreven door Michael Masser en Gerry Goffin. Masser had het aangeboden aan de platenmaatschappij van Diana Ross maar die hadden geen interesse. Eigenlijk hoopte hij dat Barbra Streisand het zou zingen, maar toen hij het liet horen aan Roberta Flack, wilde zij het graag opnemen samen met Peabo Bryson. Het werd een enorme wereldhit.

9. Lionel Richie – Hello

Aaaahhh wat vonden we deze videoclip romantisch! Richie speelt een dramadocent die verliefd is op een blinde studente. Hij ontdekt dat de liefde wederzijds is als hij ziet dat ze zijn gezicht in klei geboetseerd heeft. Yep, best een apart verhaal. Maar in de jaren 80 zaten wij hierbij weg te zwijmelen. De tekst “Hello, is it me you’re looking for?” kwam bij Lionel op als hij een aantrekkelijke vrouw zag die hij niet durfde aan te spreken omdat hij te verlegen was. Inmiddels is het een inspiratiebron voor creatieve geesten. Zo zijn er talloze memes, theepotten bedrukt met “Hello, is it tea you’re looking for?”, kaasplateaus met “Hello, is it brie you’re looking for?” en keukenschorten met “Hello, is it me you’re cooking for?”. En zelf wordt Lionel er al die jaren later nog steeds overal waar hij komt mee aangesproken: “Hello, is it me you’re looking for?”

10. Berlin – Take My Breath Away

“Take My Breath Away” komt van de soundtrack van de film Top Gun. In de film is het nummer te horen tijdens een stomende liefdesscène met Tom Cruise en Kelly McGillis. Die scène zat eigenlijk niet in de film maar het testpubliek miste wat intimiteit en daarom werd de scène later toegevoegd. Op dat moment had Kelly haar haren al geverfd voor een andere film, vandaar dat je alleen silhouetten ziet. Het nummer is geschreven door Gorgio Moroder en Tom Whitlock, die ook “Danger Zone” voor soundtrack schreven. Niet alle bandleden van Berlin waren enthousiast over het nummer. Songwriter en toetsenist John Crawford vond het niet bij hun stijl passen en wilde het liever niet opnemen. Maar de platenmaatschappij drong aan en uiteindelijk won het nummer in 1986 een Oscar Best Original Song. Daarmee versloegen ze Peter Cetera, nummer 7 in deze lijst.

11. Barbra Streisand & Don Johnson – Till I Loved You

Haar naam is al eerder gevallen, maar hier is ze dan toch echt zelf, de koningin van de romantiek Barbra Streisand. In dit geval in een duet met Miami Vice-held Don Johnson. Als je er nu op terugkijkt lijkt het een aparte combinatie, maar destijds waren de twee aan het daten. Dus waarom zou je dan niet samen een honingzoet duet opnemen? Valentijnsdag of niet, wij zijn fan.

https://www.youtube.com/watch?v=NyMyVgDr0xU

12. Phil Collins – Against All Odds

Toen de regisseur van de film Against All Odds Phil vroeg een nummer te schrijven voor de film, had Phil nog een liedje dat zijn eigen album “Face Value” niet had gehaald. Hij had het geschreven toen hij en zijn vrouw in scheiding lagen en herschreef het zodat het bij de film paste. Het werd de eerste van zeven nummer één hits in Amerika. “Against All Odds” werd genomineerd voor een Oscar maar verloor van “I Just Called To Say I Love You”. Later werden covers van het nummer door Westlife and Mariah Carey allebei nummer één hits in het Verenigd Koninkrijk. Dat is alleen “Lady Marmelade” ook gelukt.

13. Joe Cocker & Jennifer Warnes – Up Where We Belong

Dit nummer is geschreven voor de film An Officer And A Gentleman. Het won de Oscar voor Best Original Song in 1983. In de slotscène van de film komt Richard Gere de fabriek binnen waar Debra Winger werkt, ze zoenen met elkaar en hij tilt haar op en neemt haar mee de fabriek uit. Vervolgens start de aftiteling en hoor je “Up Where We Belong”. Wij wilden ook graag opgehaald worden door Richard Gere!

14. Glenn Medeiros – Nothing’s Gonna Change My Love For You

De schrijvers die ook nummer 8 van deze lijst schreven, waren verantwoordelijk voor “Nothing’s Gonna Change My Love For you”. Het werd in 1984 uitgebracht door George Benson. Glenn Medeiros was zestien toen hij het nummer zong tijdens een talentenjacht bij een lokaal radiostation in Hawaï. Hij won en mocht het nummer opnemen. Dat was in 1986. Iemand van een radiozender in Phoenix, Arizona hoorde het nummer en nam de plaat mee naar Phoenix. Een jaar later was het in heel Amerika bekend. In 1988 was het een wereldwijde hit. Geen lijstje met mierzoete 80’s hits is compleet zonder Glenn!

Jouw favoriete nummer op Valentijnsdag?

Best lastig om maar 14 liefdesliedjes te kiezen! Staat jouw favoriete zwijmelnummer in de lijst? Welke guilty pleaseures mis je nog om jouw Valentijnsdag compleet te maken? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren eind jaren 70, lagere school in de 80's en puber in de 90's. Gek op vintage spullen, pub quizzen en vooral op muziek. Verzamelt vazen uit de jaren '70 en kan geen platenzaak voorbijlopen. Tekstschrijver bij Piccalilly Connects.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...