Monty Python: 12 hilarische sketches van deze comedygroep

Door

Harry Wibier

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Monty Python

5. The Spanish Inquisition – Part 2

Niet alleen blijkt de Inquisitie van Monty Python niet sterk in tellen, ook het martelen van zondaars gaat hen niet goed af. Zelfs niet als het een weerloos oud dametje betreft.

6. Killer Joke

Bestaat er een grap die zo sterk is dat je je er dood om kan lachen? Volgens Monty Python wel! En deze grap is daardoor zo gevaarlijk dat hij als wapen kan worden ingezet …

https://www.youtube.com/watch?v=FBWr1KtnRcI

7. Self defense aganinst fresh fruit

Wat doe je als je weerloos over straat loopt en één of andere gek valt je aan met een banaan? Je moet er niet aan denken … gelukkig bestaan er trainingen om je te verdedigen tegen aanvallen met vers fruit.

https://www.youtube.com/watch?v=F4PZXuk3TsM

8. Nudge nudge

Na één van die unieke animatiefilmpjes van Terry Gilliam zien we hoe Eric Idle een vervelende vent speelt die zonder aanleiding mensen aanspreekt in publieke gelegenheden en niet meer loslaat. Hij maakt van die vervelende toespelingen … Waarom eigenlijk?

https://www.youtube.com/watch?v=4V8KdGqUfek

9. Dirty Hungarian phrasebook

Als schrijver van een woordenboek heb je een grote verantwoordelijkheid. Daar kan je misbruik van maken. Monty Python brengt de mogelijkheden in beeld:

https://www.youtube.com/watch?v=C1Sw0PDgHU4

10. Black Knight

De eerste speelfilm is Monty Python and the Holy Grail uit 1975. Het verhaal draait om Koning Arthur en zijn zoektocht naar de heilige graal. Onderweg vindt hij onder andere de Zwarte Ridder op zijn pad. Die laat niemand passeren en opgeven doet hij nooit. Echt nooit!

11. The knights who say ¨Ni!¨

In zijn zoektocht naar de graal krijgt Koning Arthur ook te maken met de ridders die ¨Ni!¨ zeggen. Als dat maar goed afloopt …

12. Always look on the bright side of life

In 1979 verschijnt de film Life of Brian. Die gaat over Brian die leeft in de tijd van Jezus Christus en continu wordt aangezien voor een verlosser. Dit bezorgt hem heel veel narigheid en uiteindelijk leidt het zelfs tot zijn kruisiging. Maar; kop hoog! De moed erin houden. Dan komt alles weer goed. Tenminste, dat is het advies dat een ongeneeslijke optimist aan Brian geeft terwijl hij de kruisdood sterft.

Jouw favoriete sketch

Mis jij jouw favoriete sketch? Of vind je de humor van de komediegroep helemaal niet leuk? Aarzel niet en laat het weten in een reactie!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Harry Wibier is historicus, (SEO) tekstschrijver en beeldend kunstenaar. Hij leeft zijn passie voor geschiedenis uit op Dolm.nl. Niet alleen met tekst, maar ook met kunst.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...