Muziek in de auto: deze 13 hits luisterde je vroeger op weg naar vakantie

Door

Kees Jansen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Via: 10cc / marktplaats.nl (cover)

7. Dario G – Carnaval de Paris

Parijs, stad van de liefde, maar kennelijk ook van carnaval. Persoonlijk denken we eerder aan Rio, Tilburg of Den Bosch, maar goed. Als je zin in zon wil krijgen, moet je deze track luisteren, dus hij moet echt op het vakantiebandje staan. ‘Jongens, kan het een beetje rustig op de achterbank?’

8. Safri Duo – Played A-Live (The Bongo Song)

Nog zo’n fijn stuiterballennummer: Het Safri Duo kwam ergens uit Scandinavië, niet meteen het deel van Europa waar we bij een zomervakantie aan denken. Wel lekker om lekker te luchtdrummer. Als je je broertje of zusje naast je maar niet raakt, want dan hebben we wel ruzie in de auto.

9. Dirk Scheele – Ik heb een gitaar

Dirk Scheele heeft voor het nummer ‘Ik heb een gitaar’ goed geluisterd naar de seventies- en eightiesband Dire Straits. Ken je de nummers van Dirk Scheele nog?

10. Neil Diamond – Sweet Caroline

Vader, moeder en alle kinderen op de achterbank zongen dit liedje vrolijk mee. Want dat is ook een onderdeel van de ideale vakantie: samen dingen doen. In de auto kon het nog wel dat je ouders luid meezongen, in het openbaar won vaak de schaamte. ‘Mam, doe effe normaal’.

11. Modjo – Lady (Hear Me Tonight)

Wat een vrolijkheid op de Duitse Autobahn. Iedereen vol aan het bewegen met 140 kilometer per uur op de linkerbaan. Je ouders hoorden in het nummer natuurlijk de kenmerkende loopjes van Nile Rodgers en Bernard Edwards van discoband Chic, jij vond het gewoon een lekker liedje. Je ouders hadden trouwens wel gelijk, want het hele nummer is gebaseerd op een sample van het vreselijk slechte Chic-nummer Soup for One. Nooit een hit geweest en dat snappen we.

12. Bassie en Adriaan – Altijd Blijven Lachen

Geen vakantiebandje compleet zonder de Godfathers van de Nederlands clownerie: Bassie en Adriaan. Goeie kans dat deze ook op het vakantiebandje staat. Het is meteen een mooi thema voor een verregende vakantie: Altijd blijven lachen!

13. 10cc – Dreadlock Holiday

Je hoeft niet naar Jamaica om er van te houden, zoals de band 10cc. Dit aanstekelijke reggaenummer staat op veel vakantiebandjes: ‘I Don’t like reggae, I love it!’

Er kan nog 1 nummer op het vakantiebandje

We hebben nog zo’n een paar minuten over op kant B van ons vakantiebandje. Welke moet er absoluut nog op? Schrijf het in de comments hieronder. En zet er ook even bij waarom. Vinden we leuk. Oh ja, hier vind je nog meer zomerhits.

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Muziek in de auto: deze 13 hits luisterde je vroeger op weg naar vakantie”

Plaats een reactie

Share to...