One Hit Wonders uit de zeroes: 18 eendagsvliegen uit de 00’s

Door

Stef Ketelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

13. Kate Winslet: What If

Actrice Kate Winslet deed in 2001 een poging om zangeres te zijn en slaagde in op haar opzet toen ze vanuit het niets een hit scoorde met What If. Het nummer werd speciaal opgenomen voor de soundtrack van de animatiefilm Christmas Carol: The Movie, waarvoor Kate de stem van personage Belle insprak.

In ons land bereikte de single de derde plaats, maar daarna heeft de actrice geen liedjes meer uitgebracht, puur omdat ze geen muzikale carrière ambieerde.

14. Sarah Connor: From Sarah With Love

Van de Duitse zangeres Sarah Connor werd nogal veel verwacht toen zij in 2001 met haar eerste single uitkwam. Toch was het bij haar derde single From Sarah With Love in 2002 in Nederland pas raak en haalde ze een mooie zesde plaats in de hitlijsten.

Grote successen wist de zangeres daarna bij ons niet meer te halen, hoewel haar samenwerking met Wyclef Jean (One Night Stand) nog wel een bescheiden hit opleverde. De laatste jaren zingt Sarah vooral in haar eigen taal en heeft met twee Duitstalige albums veel successen gehad in zowel Duitsland als Oostenrijk.

15. Liberty X: Just A Little (2002)

‘Sexy, everything about you is so sexy’, deze zin uit het liedje Just A Little van de Britse popgroep Liberty X werd in 2002 iconisch. De leden van Liberty X (Michelle Heaton, Jessica Taylor, Kelli Young, Kevin Simm en Tony Lundon) waren vijf afvallers van de originele Engelse versie van het televisieprogramma Popstars: The Rivals en scoorde voornamelijk in eigen land een aantal hits. 

Just A Little was uiteindelijk de grootste. Liberty X ging in 2005 uit ui telkaar nadat het succes was terug gelopen. In 2012 maakte de groep een reünie als onderdeel van het Britse tv-programma The Big Reunion, samen met popgroepen B*Witched, Honeyz, 911, Five en Atomic Kitten. Daar kwamen een aantal succesvolle optredens + een Britse tournee uit voort. Liberty X heeft sinds 2016 geen optredens meer gegeven en is dus sindsdien weer opgeheven.

16. Mad’House: Like A Prayer (2002)

De groep Mad’House werd begin deze eeuw opgericht door twee Franse producten met de bedoeling om nummers van Madonna te coveren. De Nederlandse/Turkse zangeres Busu Unlu voegde zich bij de groep en was degene die alle liedjes mocht inzingen.

Like A Prayer, de eerste single van Mad’House werd meteen een #1-hit in 2002. Later volgde nog de release van Holiday maar die bereikte de Top 10 niet eens. Door de geboorte van een zoon besloot Busu nog datzelfde jaar om Mad’House te verlaten, waarmee meteen ook een einde aan de groep kwam.

17. Titiano Ferro: Perdono (2002)

Zo nu en dan zijn Italiaanse artiesten ook in staat om bij ons een hit te scoren. Titiano Ferro lukte dat in 2002 met zijn eerste single Perdono wat in het Nederlands staat voor: vergeven. In de zomer van dat jaar staat het nummer in bijna alle Europese landen in de Top 10. In Nederland haalde Titiano zelfs de eerste plaats.

Op Perdono klonk de zanger als een Italiaanse Craig David, die op dat moment erg succesvol was. De Italiaanse taal gecombineerd met een lekkere R&B vibe bleek een gouden zet. Een tweede hit zat er voor Titiano helaas niet meer in. In Italië is hij wel succesvol gebleven en behoort nog altijd tot een van de best verkopende artiesten van het land.

18. Michelle Branch: Everywhere (2002)

De Amerikaanse singer-songwriter Michelle Branch viel in de tijd dat ze uitkwam met haar single Everywhere het beste te omschrijven als een nieuwe Alanis Morissette en Sheryl Crow. Net zo groot als deze twee zangeressen werd Michelle zelf niet. Hoewel Everyhwere in 2002 de vijfde plaats in de Top 40 haalde, scoorde ze daarna op eigen houtje geen grote hits meer.

Later dat jaar volgde nog wel The Game Of Love, een single die ze maakte met gitarist Santana, al kwam deze niet verder dan #40 in de Single Top 100. Michelle zingt tegenwoordig nog wel en brengt later dit jaar een nieuwe versie van haar debuutalbum The Spirit Room uit, dat precies 20 jaar geleden uitkwam in Amerika en daar destijds 2 miljoen keer verkocht werd.

Jouw favoriete Jaren 00 One Day Wonders?

Herken je nog veel van bovenstaande hits of mis je juist nog een typerende One Day Wonder uit de zeroes in deze lijst? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...