rocksterren jaren 80

Via: Nationaal Archief | Croes, Rob C. / Anefo, CC

7. Red Hot Chili Peppers

De Red Hot Chili Peppers! Moeten we nog meer zeggen? Deze rockband is opgericht in 1983 in Los Angeles. Ze zijn vooral bekend geworden door hun geweldige albums ‘Californication’ en ‘By The Way’. Nog steeds zijn ze wekelijks op de radio te horen.

De zanger van de band heet Anthony Kiedis. Dit doet hij al sinds de oprichting van de band. De band is nog steeds actief en maken nog steeds van elke show een geweldig event. 

Via: Nationaal Archief | Croes, Rob C. / Anefo, CC

Het laatste album van de Red Hot Chili Peppers dateert uit 2016. Met het album ‘The Getaway’ haalden ze ook weer de nummer 1 plekken. Dat de band nog steeds speelt is dus duidelijk. Of ze veranderd zijn laten we aan jullie.

 

8. REM

Deze Amerikaanse alternatieve rockband werd opgericht in Georgia. Het duurde even voordat ze doorbraken, maar gingen helemaal los toen ‘Out of Time’ uitkwam. Andere bekende hits zijn ‘Shiny Happy People’ en ‘Losing my Religion’. Wie kent ze niet? Wedden dat jij ze direct mee staat te zingen.

REM 80's
Via: REM (capture)

REM is gestopt met spelen in 2011, alweer ruim 10 jaar geleden. Ze hebben 31 jaar gespeeld en hebben het altijd als meer dan geweldig ervaren. Soms is het ook goed om op het hoogtepunt te stoppen. Want dat ze hoogtepunten hebben gehad is duidelijk met een wereldhit als ‘Everybody Hurts’…

9. U2

We gaan snel door naar een van de grootste bands ooit. En ze spelen nog steeds! U2, onder leiding van de waanzinnige zanger Bono, brak samen met zijn band The Edge door in 1985.  Dit gebeurde na een waanzinnig optreden op Live Aid.

De band is gigantisch populair geworden. Niet alleen door de goede nummers, maar zeker ook door de boodschappen die zij met de nummers mee wilden geven. 

U2 dendert nog steeds lekker door. Zo heeft Bono samen met de Edge in 2021 nog een wereldberoemd liedje uitgebracht. Ditmaal samen met de Nederlandse DJ Martin Garrix. Het nummer ‘We are the people’ was het nummer van het EK Voetbal 2021. Dat Bono en de mannen het nog niet verleerd zijn, moge duidelijk zijn.

 

10. The Police

The Police was een Engelse rockband die eind jaren ’70 was opgericht. Echter braken zij pas door in de 80’s. De band bestond uit Sting, Andy Summers en Steward Copeland. Met nummers als ‘Roxanne’ en ‘Message in a Bottle’ werd de band wereldberoemd. Net als vele andere band werd The Police in 2003 in de Rock & Roll Hall of Fame opgenomen.

The Police 80's
Via: The Police (capture)

De groep werd in 1984 opgeheven, waarna Sting zijn eigen carriere begon. Ook deze was bepaald niet onsuccesvol. In 2007 herenigde de band zich eenmalig, wat echter maar een jaar duurde. Uiteindelijk heeft The Police wereldwijd meer dan 75 miljoen albums verkocht. 

 

11. Van Halen

Toch nog wat Nederlandse trots in de lijst. De Hollandse broers Eddie en Alex van Halen waren de gezichten van de band Van Halen. De band is vooral bekend om de ’two-hand tapping’-gitaartechniek van Eddie en het flamboyante podiumgedrag van hun eerste zanger, David Lee Roth.

De band kenden een hoop rumoer onderling wat er voor zordge dat ze meermaals zijn gestopt. Toch kwamen ze steeds weer terug.

Van Halen 80's
Via: Van Halen (capture)

De band gaat nog steeds lekker door. In 2015 kwam hun laatste album ‘Tokyo Dome in Concert’ uit. Helaas is Eddie van Halen vorig jaar overleden aan kanker. 

12. Metallica

Metallica is een van de succesvolste bands ooit uit de Verenigde Staten. Metallica bestaat uit vier leden en werd opgericht begin jaren ’80 in Los Angeles. Dit werd gedaan door de Deen Lars Ulrich en de Amerikaan James Hetfield. De band heeft sinds zijn ontstaan meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn albums verkocht. Vooral het nummer ‘Nothing else Matters’ zorgde voor een daverend succes.

Metallica 80's
Via: Metallica (capture)

De band is nog steeds actief. Ook Lars Ulrich drumt nog altijd lekker door. De band zou in 2019 een tour gaan doen door Australië en Nieuw-Zeeland. Echter werd deze afgezegd, omdat zanger James Hetflied werd opgenomen in een afkickkliniek.

13. Foreigner

Foreigner werd opgericht in 1976 en kende haar grote doorbraak in de 80’s. De band was een samensmelting van Engelse en Amerikaanse artiesten, genaamd Mick Jones, Ian Macdonald en Lou Gramm.

Vooral de nummers ‘I want to know what love is’ en ‘Cold as Ice’ zijn wereldberoemd geworden. Je moet ook niet gek staan te kijken als je deze nummers vandaag nog ergens op de radio hoort.

Foreigner
Via: Foreigner (capture)

De band Foreigner bestaat nog steeds. In 2016 begon de band aan een tour voor het veertigjarig jubileum. Tijdens deze tour zijn alle oude en huidige bandleden meegegaan. Tijdens de afsluiting van het concert op 20 juli 2017 kwam o.a. oprichter Lou Gramm meedoen. 

Jouw favoriete 80’s rocksterren

Wat waren favoriete rocksterren uit de 80’s? En mist er volgens jou nog een belangrijke zanger of zangeres? Laat het ons weten in de comments.

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Zo gaat het nu met deze 13 rocksterren uit de jaren 80”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer