Schoolspullen van vroeger: deze zaken uit de jaren 80 had jij ook

Door

Lilian Van Engelen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

80s Schoolspullen van vroeger jaren 80

In de jaren 80 waren we gek op gummetjes, geurpennen, stickers, de Rolykit en nog veel meer. Herinner jij je al deze schoolspullen van vroeger nog?

De schooltijd doorkomen…

Met leuke schoolspulletjes probeerden we de tijd op school door te komen. Want de dag was toch een stuk beter uit te houden met een kleurig etui, vrolijke Japanse gummetjes of andere gezelligheid op je bureautje of in je laatje op school. En huiswerk, of erger nog, strafwerk maken, was ook een stuk prettiger als je iedere regel in een ander kleurtje kon opschrijven. Liefst nog met verschillende geuren ook!

Het was de tijd van neon, cartoons en popidolen als Michael Jackson, George Michael en Madonna. Keuze genoeg dus wat schoolspullen betreft!

Trappenhuis middelbare school typerende herinneringen vroeger
Via: Wikimedia Commons | Laurens van Heerde, CC

Schoolspullen van vroeger: 80’s flashback

We hebben allerlei schoolspulletjes uit de jaren 80 voor je bij elkaar gezocht. Bij deze spullen denken we direct terug aan onze schooltijd. Herken jij ze allemaal of zijn er nog eentje vergeten? Laat het weten in een reactie onderin!

1. Pennen met de tafels erop

Als je moeite had om de tafels uit je hoofd te leren, zorgde je gewoon dat je deze pennen in je etui had zitten.

Balpen met tafels rekensom
Via: todocoleccion.net

2. Plastic pennenbakje

Standaard in ieder huis op het bureau: het plastic pennenbakje met buisjes van verschillende hoogte. Op de foto in vrolijk oranje, maar ook in rood, blauw, groen, zwart, bruin, wit… Welke kleur had jij?

Schoolspullen van vroeger: deze zaken uit de jaren 80 had jij ook

3. Stickerboekjes

Stickers op je kast, op je bureau, je spiegel, in je schriften, foto-albums en natuurlijk je agenda!

.

4. Een grote gum

Hoe groter je gum, hoe beter! Vaak stond er een grappige of stoere tekst op de voorkant. Maar hoe goed je ook je best deed om hem mooi te houden, al snel zag je nieuwe mooie gum er zo uit…

entoen-school-etui-vroeger-gum-potlood

5. Pen-armband

Super handig, deze pen-armand. Want zo had je altijd een pen bijdehand 🙂

Pen armband Schoolspullen van vroeger
Via: AliExpress

6. Bobby & Kate spulletjes

Deze Japanse karakters waren begin jaren 80 enorm populair. Zoet ruikende gummen, etui’s, pennen, postpapier, puntenslijpers… en dit schattige setje natuurlijk.

7. Knijpergum

Ken je deze gummen nog? Waarom we zo gek waren op deze knijpers die ook nog konden gummen, geen idee. Maar iedereen had ze. Misschien waren het de vrolijke kleurtjes!

.

Er waren méér schoolspullen…

En? Herken jij ze allemaal? Check dan ook de volgende pagina, met bijvoorbeeld de ouderwetse tekendoos en die pennen met bewegende bootjes autootjes erin! Kortom, nog veel meer schoolspullen van vroeger voor je!

Geboren eind jaren 70, lagere school in de 80's en puber in de 90's. Gek op vintage spullen, pub quizzen en vooral op muziek. Verzamelt vazen uit de jaren '70 en kan geen platenzaak voorbijlopen. Tekstschrijver bij Piccalilly Connects.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...