Speelgoed vroeger vragen sint

Via: pexels.com | Brett Jordan, CC (L) / germes-online.com (R)

7. De Droomtelefoon

Prille tieners in de jaren ’90 vroegen ongetwijfeld dit speelgoed aan de Sint. De Droomtelefoon was sensationeel, een ultiem spel om tijdens een sleep over boven te halen. In een tijd waarin er geen tablets of sociale media bestonden, kon je dankzij de Droomtelefoon toch jongens opbellen, lekker roddelen en ontdekken welke jongen jou leuk vond!

Via: De Droomtelefoon (cover)

8. Tamagotchi

Je kreeg geen kat of hond van je ouders, maar een Tamagotchi gelukkig wel. Zoals een verantwoordelijk ouder betaamt, nam je die uk overal mee naartoe. Zijn zindelijkheidstraining kostte je veel energie, want die dingen poepten heel de dag door!

Uiteindelijk bouwde je een onbreekbare vriendschapsband met hem op. Wanneer je tamagotchi ziek werd, was jij ook ziek, van de stress natuurlijk.

Tamagotchi
Via: Wikimedia Commons | Tomasz Sienicki, CC

9. Boeken van de Babysittersclub

Was je een boekenwurm? Dan vroeg je geen speelgoed aan de Sint, maar boeken! En liefst die van de Babysittersclub. De populaire boeken werden geschreven door Ann M. Martin. Tussen 1986 en 2000 werden er maar liefst 176 miljoen exemplaren verkocht!

Babysitters club boek vroeger
Via: Babysitters club (cover)

10. Fruitsnoep met zure poeder in

Sinterklaas brengt vooral speculaas, chocolade, marsepein en mandarijntjes. Maar in de jaren ’90 was fruitsnoep met zure poeder in populair. Dus vroeg je naast speelgoed ook dit aan die goede lieve Sint. Mmmm…

Afbeelding wordt geladen…

11. Magisch tekenbord

Je had al heel wat ervaring dankzij Paint. Het magisch tekenbord is eigenlijk een voorloper van Snapchat. Je schreef een boodschap zodat iemand het kon lezen, en wiste het daarna meteen. Probeerde jij het bord ook eens volledig zwart in te kleuren?

magna doodle
Via: flickr.com | Christa, CC

12. Waterslang

Wat kon je met dit speelgoed doen? Bitter weinig. Maar de glitter en visjes die erin zaten waren erg mooi om te zien.

Water slang knijpen speelgoed
Via: waterslang (cover)

Was jij zo’n kind met een robothond (#14)?

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

15 gedachten over “18 x speelgoed dat je als kind ooit aan de Sint vroeg”

  1. De Gameboy Color met een vergrootglas en lampje… ik had een dooschijnende lichtpaarse ? zaaalig!
    Of een discman met anti-shock -> telkens de busschauffeur een putje nam begon de schijf gewoon opnieuw ?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer