Speelgoed vroeger vragen sint

Via: pexels.com | Brett Jordan, CC (L) / germes-online.com (R)

13. Ministeck

Ministeck haalde jouw creatiefste zelf naar boven. Je maakte unieke creaties op je bord. Sommigen waren goed in het namaken van de voorbeelden, terwijl bij anderen hun talent vooral in de zelf verzonnen figuurtjes lag. Hoe dan ook, met Ministeck was een avond plezier verzekerd.

Ministeck speelgoed vroeger
Via: Wikimedia Commons | Druyts.t, CC

14. Robothond

Je mocht geen echte hond van je ouders, maar de Sint bracht wel een robothond! Joepie! Toegegeven: de technologie stond nog niet zo ver, dus de robothond kon niet bepaald veel. Toch was je liefde voor hem eindeloos.

Robot hond speelgoed vroeger
Via: pexels.com | Brett Jordan, CC

15. Furby

Furby’s waren gekke beestjes. Je kan ze best omschrijven als een kruising tussen een uil en een hamster. Met hun schattige voorkomen en rare geluidjes waren ze immens populair. Helaas heeft iedereen dit wel eens meegemaakt: je vergeet je Furby een tijdje omdat je ingenomen wordt door een ander speelgoed, en dan plots heeft hij heel veel honger en gaat hij bijna dood.

Via: flickr.com | Alberto Alvarez-Perea, CC

16. Kappop

Welk meisje wilde dit speelgoed niet krijgen van de Sint? Een kappop of een pop om op te maken, het gaf je alvast handige life skills mee.

Kappop kapsel speelgoed vroeger
Via: kappop (cover)

17. Mandala designer!

De Mandala Designer van Ravensburg stelde je in staat om de mooiste mandala’s te ontwerpen; deze leken wat op spirografen, maar waren net anders. Met de verschillende sjablonen kon je verschillende tekeningen maken. Daarna ging je ze versieren, inkleuren en met glitters je naam erbij schrijven. Bovendien was de designer zelf paars.

Mandala designer tekenen vormen vroeger
Via: Mandala (cover)

18. Bob it

Bob it liet je voor het eerst kennismaken met het concept ‘stress’. Vooral wanneer je het met meerdere tegelijk speelde, want dan moest je de Bob it doorgeven. En wanneer dan iemand anders het spel verpestte…

Bop it speelgoed vroeger
Via: Wikimedia Commons | Larry D. Moore / Nv8200p, CC

Welk speelgoed herinner jij je nog?

Nu zijn we benieuwd welke van bovenstaande zaken jij vroeger ook had (of gevraagd hebt aan de Sint). Zijn we er misschien nog een leuke vergeten? Laat het weten in een reactie onderin!

Mocht je inspiratie hebben gekregen om de Sint een handje te helpen, hebben we nog enkele handige links voor je met aanbiedingen en veilingen:

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

15 gedachten over “18 x speelgoed dat je als kind ooit aan de Sint vroeg”

  1. De Gameboy Color met een vergrootglas en lampje… ik had een dooschijnende lichtpaarse ? zaaalig!
    Of een discman met anti-shock -> telkens de busschauffeur een putje nam begon de schijf gewoon opnieuw ?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer