15. Lucky Luke

Lucky Luke was een cowboy in het Wilde Westen. Lucky Luke behoort tot de succesvolste Europese stripseries ooit. Wat was die man snel…

16. Robbedoes en Kwabbernoot

Robbedoes en Kwabbernoot bestaat al zo 75 jaar. Naast stripboeken zijn ze ook bekend door de tv-serie met de herkenbare intro-tune!

 17. Evert Kwok

De stripboeken van Evert Kwok hadden altijd een bijzondere manier van (flauwe, maar goede) humor.  De grappen werden bedacht door Eelke de Blouw en Tjarko Evenboer.

.

18. F.C. Knudde

F.C. Knudde was een strip in het sportkatern van het Algemeen Dagblad. Ook zijn er meerdere stripboeken uitgebracht van F.C. Knudde. Lekker droge voetbalstrips… heerlijk voor de man!

19. Noortje

Noortje was een stripboek die vooral door meisjes werd gelezen (lange tijd was het de standaard strip in de Tina). Ze was altijd een beetje onhandig, maar dat was juist leuk!

20. Popeye

Popeye was een sterke man die voor niemand bang was (althans, als hij zijn spinazie op had). Doel van deze zeebonk was steeds het redden van zijn Olijfje uit de handen van Bluto!

Nog een laatste pagina met striphelden! Iemand ‘Rooie Oortjes’ gelezen vroeger? (zie #22)

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

3 gedachten over “26 striphelden, die jouw leven vroeger kleur gaven”

  1. Hai

    Waar blijft jommeke de BESTE strip ooit?
    Ik las het altijd als een kind dat was het enige dat ik las ik hou niet zo van lezen maar de avonturen van jommeke was echt leuk!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer