21. Snoopy

Snoopy was een hond die uit een oorspronkelijk Amerikaanse stripreeks komt. In Nederland is Snoopy ook erg populair geweest.

22. Rooie oortjes

Natuurlijk was er nog altijd de 18+ versie van de stripbladen…

Haal nostalgie terug ? click op plaatje!

23. Storm

Bekend voor de hoge kwaliteit van de tekeningen, waren de stripboeken van Storm.

Haal nostalgie terug ? click op plaatje!

24. Superman (en andere superhero’s)

Naast de “Man of Steel” had je natuurlijk bekende strips van Spiderman, Batman of zelfs Flash…

25. De Rode Ridder

Uit de handen van dezelfde maker als Suske en Wiske verscheen ook de Rode Ridder. Deze verhalen speelden zich af in de middeleeuwen en de hoofdrol, jawel… een rode ridder!

Haal nostalgie terug ? click op plaatje!

26. Garfield

De veelal luie en soms geniepige kat is en blijft een onuitwisbare stripheld. Samen met zijn vriendelijke baasje Jon en de naïeve hond Odie, beleefden ze de gekste dingen, al had Garfield daar vaak geen zin in…

Jouw favoriete stripheld?

Zo, we zijn alweer door de 26 geniale striphelden van vroeger! Wat was vroeger jouw favoriete strip? Laat het weten in een reactie hieronder!


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

3 gedachten over “26 striphelden, die jouw leven vroeger kleur gaven”

  1. Hai

    Waar blijft jommeke de BESTE strip ooit?
    Ik las het altijd als een kind dat was het enige dat ik las ik hou niet zo van lezen maar de avonturen van jommeke was echt leuk!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer