Via: Postbank (L) / 3ES (R) (capture)

14. Menken van Grieken

Wat zou een kenner nou het lekkerst vinden? Bij Menken van Grieken wisten ze dat wel. Uiteindelijk werd dit bedrijf opgeslokt door zuivelgigant Campina Melkunie, waarmee de laatste zelfstandige dagverse-melkfabriek van Nederland uit het straatbeeld verdween.

15. IKON

IKON, Interkerkelijke Omroep Nederland, was een omroep die aangeboden werd door zeven kerkgenootschappen. Zij boden ook andere diensten aan zoals Teletekst, de IKON-krant en Internet. Maar ze zijn werden vooral bekend geworden door hun inzamelingsactie Wilde Ganzen.

16. Land van Ooit

Het Land van Ooit werd in 1989 opgericht door Marc Taminiau, die daarvoor directeur was bij de Efteling. De bekendste uitspraak van het park was dat in het Land van Ooit de kinderen de baas waren.

In tegenstelling tot de Efteling lag de nadruk in het park vooral op theater, maar vanwege tegenvallende bezoekersaantallen waren er in de loop der jaren toch wat ‘snelle’ attracties bijgekomen. Het mocht echter niet baten, want in 2007 ging het park helaas failliet.

17. Hyves

Natuurlijk kent iedereen Hyves nog wel. Toch? Niet? In 2004 lanceerde drie Nederlandse ondernemers de website Smartphone.com. Smartphone gebruikers konden via deze website foto’s delen en goedkoper sms’en.

Omdat het sociaal netwerken in Amerika booming business bleek, werd de website al snel omgedoopt tot Hyves en begon de indrukwekkende opmars van het eerste Nederlandse sociale netwerk, met in de hoogtijdagen ruim 10 miljoen gebruikers. 

Via: Hyves.nl (capture)

Helaas moest Hyves december 2013 stoppen vanwege hevige concurrentie van Facebook. Nu kun je er alleen nog spelletjes spelen en naar onderstaande reclame kijken.

18. Megapool

Willem van Hanegem kocht het liefst z’n spullen bij de Megapool, maar dat mocht niet baten want ook dit bedrijf bestaat niet meer.

19. YOR

Nog even een smakelijke afsluiter: YOR.  ‘Bah wat lekker!’

Verdwenen merken

Dit was ‘m weer. Welke verdwenen merken mis jij vandaag soms nog? Graag lezen we jullie suggesties of herinneringen in een reactie onderin!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

26 gedachten over “Ook deze 19 nostalgische merken zijn verdwenen maar niet vergeten”

 1. Lila Pauzes van Milka, Tjolk chocolademelk en van die snoepjes met de vieze namen zoals: mierenzeikers, riooldrap, smultietjes, vieze luiers en meeuwenflatsen.

  Beantwoorden
 2. Sinds een tijdje bestaat hyves weer, alleen dan onder de naam hyven. Je kan er echter niks mee. Alleen een account aanmaken, verder niks. Misschien je personlijke pagina stylen, maar niet meer dan dat.

  Beantwoorden
 3. Ken je feiten, Herschi werdt eerst over genomen door de Hero en later door Bavaria. Bavaria heeft Herschi overgenomen om het marktaandeel van hun 3es te vergroten.Ik Zou zeggen bavaria was bij je leest gebleven i.p.v. een goed merk (Herschi) om zeep te helpen!

  Beantwoorden
 4. Als schoolreisje gingen we naar de firato ,dat was niet cultureel genoeg dus eerst naar anne frank museum,daarna dus firato.begin jaren 80

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer