Deze 12 verdwenen mode trends hoeven nooit terug te komen

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

8

Laatste update:

8

7. Elleboogbeschermers

Hoe kinderachtig was het als je een nieuwe trui kreeg en je moeder plakte er van die patches bij je elleboog op? Zo niet cool! Gelukkig waren wij kids allemaal het slachtoffer van die fashion crime. Gedeelde smart.

Elleboog beschermer kleding
Via: depositphotos.com | grigvovan

8. Playsuit

Beter goed gejat, zeggen ze toch? Wij waren hip maar wij bedachten die mode trends niet zelf. Zo was de playsuit, waar wij met zijn allen inliepen als het weer dit toeliet, in de jaren ’50 al gespot.

Via: flickr.com | ANMM, CC

9. Schoudervullingen

Had jij in iedere jas schoudervullingen? Tot voor kort had je deze nog standaard in de voering van jassen en die kon je er dan zelf uitknippen. Wij deden dit liever niet. We zagen er liever uit als nekloze, magere bodybuilders. Maar wij voelden ons wel lekker!

Via: flickr.com | Alan Light, CC

10. Naamkettingen

Voor het geval je vergat wie je was, had je een naamketting. Nee, grapje. Geen idee waarom deze zo populair waren. Je wist je eigen naam toch wel? En lekker makkelijk maak je het voor een kinderlokker als je naam om je nek hangt. Of geloof ik dan te veel in urban legends?

Via: Wikimedia Commons | Mauro Cateb, CC

11. Waterschoenen

Plastic waterschoenen deed je aan als je voor je A diploma ging, toch? Nee, die deed je opeens buiten aan en dan moesten ze glitters hebben. Dan deed je pas echt mee met deze foute mode trend.

Afbeelding wordt geladen…

12. Oorbellen met clips

De laatste foute mode trend, is de meest pijnlijke. Oorbellen met clips indoen als je ook gaatjes hebt. Ja, dat deed je en het liefst het zwaarste paar. De clips drukte je nog steviger vast, vooral als je uitging. Er mocht natuurlijk niets afvliegen tijdens het swingen.

Afbeelding wordt geladen…

Jouw favoriete kledingstuk van vroeger

Welke van deze mode trend mag van jou wél terugkomen? Zit er eentje tussen? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

8 gedachten over “Deze 12 verdwenen mode trends hoeven nooit terug te komen”

 1. De naamketting heb ik nog steeds alleen is hij wel kapot maar ligt nog in mn sieradenkistje.
  En waarom zou die niet terug mogen komen?
  Ik zie nog steeds mensen ermee lopen

  Beantwoorden
 2. Die mouw ophouders gebruikte ik nog steeds als ik aan het poetsen was,,,,(anders werden mijn mouwen nat als ik met mijn handen in een emmer sop ging) maar ja,? mijn kinderen hebben het uit fatsoen getrokken.
  Ik zou ze graag weer willen kopen/hebben!!

  Beantwoorden
 3. Uitgezonderd vd pet ben ik het helemaal niét eens met dit artikel. Stuk voor stuk toffe items die sowieso nog zullen terug komen! It’s calles fashion?… en ook wel beetje nostalgie. Grtjs van een 30’er.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...