Via: VPRO

7. Theo en Thea

“Wie, wat, waar gaat het eigenlijk over?”

Theo en Thea televisie vroeger
Via: Nationaal Archief | Croes, Rob C. / Anefo, CC

Wat een heerlijk programma met de heerlijk gekke Theo en Thea:

8. Purno de Purno

“Sapperedosio” en dubbelzinnige grappen waren een groot goed van Purno de Purno… en kinderen begrepen hier vaak minder dan de helft van!

Purno vuilnisbelt
Via: Purno de Purno (capture)

9. Ffukkie Slim

In stijl van Purno de Purno, kwam later ook Ffukkie Slim op het programma in de Villa. Wie kent dit vreemd uitziende wezentje nog? UNK!

10. Rembo & Rembo

“Rembo & Rembo; bovenmaatse humor van de 1 na bovenste plank”. Absurdistisch, maar geweldig programma van Theo Wesselo en Maxim Hartman. Er kwamen steeds hilarische sketches in terug, waaronder deze; De familie Magdat:

Rembo & Rembo
Via: Rembo & Rembo (capture)

11. Madelief

Op school kwam je al in aanraking met de boeken, maar deze serie was ook geweldig! “Madelief, wat gaan we doen?”

Madelief televisie serie vroeger
Via: Madelief (capture)

12. Familie van der Ploeg

Een ietwat bijzondere familie, op z’n zachtst uitgedrukt!

Familie van der Ploeg
Via: Familie van der Ploeg (capture)

Jouw herinneringen aan Villa Achterwerk?

Natuurlijk was er nog veel meer: o.a. Barbapapa, Keepvogel, Ik ben Willem, Zeeuws Meisje, The White Cowboy, Kip, De Hondenshow, Oma Hondje of natuurlijk Zaai! Wat was jouw favoriet van Villa Achterwerk? Missen we juist nog een belangrijk programma? Laat het ons weten in de comments!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

38 gedachten over “Villa Achterwerk: dit waren de 12 meest geniale programma’s”

 1. Ooit heeft uw programma opnamen gemaakt in de orgelfabriek Gebroeders Decap te Antwerpen, waarbij mijn zoon William Mostmans- toen nog heel jong – meer uitleg gaf over de orgels. Bent u nog in het bezit van deze opname?

  Beantwoorden
 2. Vlgs mij had Villa achterwerk een aflevering waarin een meisje vertelde dat ze een hartoperatie moest ondergaan.
  Later kreeg je te horen dat dat meisje het niet gehaald had.
  Heel triest.
  Dit heeft diepe indruk op mij gemaakt.

  Beantwoorden
 3. Ik vond vroeger dat programma leuk dat ze leefde in een buik en moesten wachten tot het eten verteerd werd door het gezin er boven. ‘Nou zou ik dan maar even opscheppen???’

  Beantwoorden
 4. De serie noemt in Nederland “De Vuurtorenfamilie” en in Australië heet die “Round The Twist”. Ik zocht die serie ook vandaag!

  Beantwoorden
 5. het circusjongetje met zijn hondje Machiavelli vond ik prachtig, en het verhaal van de kippen die langzaamaan het huis van hun baas overnamen en hij in het kippenhok belande.
  Op zondagochtenden in de jaren 90 samen met mijn kinderen veel mooie animaties en filmpjes gezien bij Villa achterwerk, zou ze weer heel graag kunnen kijken samen met mijn kleinkinderen.

  Beantwoorden
 6. Ik wil zo graag weten hoe de serie heette waarin alles anders was…de begintune was Hoor eens wat ik zie.. Ruik eens wat ik proef.. voel eens wat ik voel. Wat had je gedacht een cactus is zacht.. een ijsje is heet en voordat ik het vergeet.. er zijn heel mooie kleuren ? Soldaten met geuren hoe zou dat nou komen of ben ik aan het dromen.. Hoor eens wat ik zie ruik eens wat ik proef.. voel eens wat ik voel..
  Natuurlijk was dat niet Nederlands net als
  Ravioli vond ik ook geweldig met dat jochie dat altijd met die zwemflippers en duikbril rond liep..

  De Freules vond ik ook geweldig..

  Mevr. Ten Kate en Madelief (lievelingsboek van mijn zoon momenteel een dik boek met meerdere boeken in 1) enz.

  Ik zou heel graag met mijn kinderen eens terug willen kijken naar deze series.

  Beantwoorden
 7. Wie kent dit nog: er was in de jaren 80 een kinderprogramma op de VPRO over een detective (of private eye of zoiets) en het eindigde altijd met een rij huizen en de kreet, “O nee Hanneke, niet WEER spruitjes?”

  Beantwoorden
  • Mevrouw ten Kate en Brum zat er ook in.. en villa achterwerk in een houten keet..dan mocht je zeggen wat je wilde en als je klaar was deed je het rode gordijntje dicht.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer