10. ATB – 9.PM

Het nummer heet zo omdat de Duitse producer ATB het nummer precies om 9 uur ’s avonds afrondde. Hij had het kenmerkende loopje enkele uren daarvoor aan zijn vriendin laten horen, maar was vervolgens helemaal vergeten dat ze in de studio was.

Of het ook echt helemaal klopt, kunnen we niet achterhalen, maar het verhaal is te leuk om niet te vermelden. Heb jij er trouwens nog op gedanst?

11. Sasha – If You Believe

Had jij misschien een poster van Sasha op je kamer hangen? Deze in 1972 geboren Duitser scoorde in 1999 zijn grootste hit met If You Believe, dat in Nederland op 3 belandde en in België de tweede plaats in de hitlijst bereikte. Destijds lekker zwijmelen met Sasha op MTV en nu nog een keer.

12. Liquido – Narcotic

Zet dit nummer in de kroeg op en het halve café blèrt mee met het loopje midden in het nummer. Ook alweer uit Duitsland, maar dat hoor je niet aan het accent van de zanger. Dit was een eendagsvlieg, die in Nederland en België niet eens tot de top-3 reikte. Maar wel eentje met eeuwigheidswaarde, want de plaat kwam enkele jaren geleden nieuw binnen in de top 2000 en stijgt nog elk jaar.

13. Will Smith – Miami

Dit lijstje is niet compleet zonder The Fresh Prince, ook bekend als Will Smith, hét icoon van de jaren ’90.

Via: ebay.com

Will Smith scoorde in de nineties een hele reeks aan hits, onder andere met DJ Jazzy Jeff, voordat hij in ’99 de hitlijsten bestormde met dit Miami. Geen enorme chartbuster, maar wel eentje die je meteen terugbrengt naar je jeugd.

O ja, Will heeft voor dit nummer goed geshopt bij And The Beat Goes On van de Whispers uit de jaren tachtig.

14. Henk Westbroek – Zelfs Je Naam Is Mooi

Deze single van Henk Westbroek was zijn laatste kans voordat zijn contract bij platenmaatschappij Mercury ontbonden zou worden. Zijn eerste single Loods Me Door De Storm was geflopt en aanvankelijk lukte het ook niet met dit nummer.

De platenmaatschappij schopte de zanger op straat, maar na twee maanden kwam Zelfs Je Naam Is Mooi verrassend binnen in de Top 40 1999 en bleef er maar liefst meer 41 weken in staan. De single kwam binnen in 1998, maar stond ook in ’99 nog in de lijst.

Henk kreeg nog wel een telefoontje van Mercury, die hem aanbod om toch weer met hen in zee te gaan, maar hij weigerde.

15. Bob Marley vs Funkstar De Luxe – Sun Is Shining

Oppergoeroe van de reggae Bob Marley was alweer 18 jaar dood toen hij in 1999 toch weer terugkeerde op aarde, in elk geval in de hitlijsten. Dat was allemaal dankzij een vette remix van Sun Is Shining door Funkstar De Luxe.

Een lekker top-10-hitje dat je weer terugbrengt naar die nazomer van 1999.

16. Sixpence None The Richer – Kiss Me

Een gospelgroep in de hitlijst, dat komt niet zo heel veel voor. Het lukte Sixpence wel in 1999, mede doordat het nummer gebruikt werd in de serie Dawson’s Creek en ook gedraaid werd bij het huwelijk van Sophie Rhys-Jones en prins Edward. Kun je het nog herinneren?

17. Aaliyah – Are You That Somebody

Dit nummer van Aaliyah werd geschreven voor de film Dr. Doolittle en blijft vooral hangen door het gekraai van een baby. De zangeres was eerder al in het nieuws gekomen door op 15-jarige leeftijd met R. Kelly te trouwen, maar dat huwelijk werd later ongeldig verklaard.

Aaliyah had weinig geluk in haar leven, want ze kwam twee jaar na deze hit om het leven bij een vliegtuigongeluk op de Bahama’s.

18. Ricky Martin – Livin’ La Vida Loca

Na zoveel ellende met Aahliyah willen we graag vrolijk afsluiten. En daar kunnen we de olijke Puortoricaan Ricky Martin best bij gebruiken. Lekker latin in je oren. Werd je er vroeger ook al vrolijk van? Wij in elk geval wel.

Jouw herinneringen aan 1999?

Aan welke hit uit 1999 heb jij leuke herinneringen? Laat het hieronder in de commentaren even weten. Ook als we er nog eentje vergeten zijn!

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer