7th Heaven: terugblik en zo ziet de familie er vandaag uit

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

7th heaven cast familie

De Amerikaanse dramaserie was erg populair eind de jaren 90, begin jaren 00. Sinds de allereerste aflevering in 1996 is er alweer 27 jaar verstreken. Hoe gaat het vandaag met de leden van de familie Camden?

De 7th Heaven serie

De populaire familie dramaserie uit 1996 volgt de familie Camden in de fictionele plaats Glenoak in California. In totaal waren er tot 2007 maar liefst 232 afleveringen, verdeeld over 11 seizoenen.

7th heaven serie huis
Via: 7th Heaven (capture)

Bij ons werd de serie uitgezonden op NCRV en EO. In 2010 zond EO de eerste vier seizoenen en een paar afleveringen van het vijfde seizoen opnieuw uit. In Vlaanderen kon je voor een goede dosis 7th Heaven terecht bij 2BE.

Het verhaal

Elk huisje heeft zijn kruisje, en bij de familie Camden gold dat heel letterlijk. 7th Heaven was een door en door Amerikaanse serie.

De vader van het gezin, Eric Camden, is namelijk dominee van een protestantse kerk. Samen met zijn vrouw Annie woont hij in Californië. Ze hebben vijf kinderen (later zeven) en je leefde als kijker echt mee met hun gezinsleven en -avonturen.

7th heaven serie ouders familie
Via: 7th Heaven (capture)

De kinderen Matt, Mary, Lucy, Simon, Ruthie (en later de tweeling Sam en David) moeten ook helpen in de kerk. Voor wie opgroeide in een groot gezin, waren de situaties soms heel herkenbaar.

De cast van 7th Heaven

Natuurlijk bestond de familieserie bij gratie van de cast. Je leerde de karakters al snel kennen en groeide zelfs met ze op. De 7th Heaven cast bestond uit de volgende acteurs:

 • Eric Camden – vader van het gezin: Stephen Collins
 • Annie Jackson-Camden – moeder: Catherine Hicks
 • Matt Camden – oudste zoon: Barry Watson
 • Mary Camden-Rivera – de oudste dochter: Jessica Biel
 • Lucy Camden-Kinkirk – middelste dochter: Beverley Mitchell
 • Simon Camden – jongste zoon: David Gallagher
 • Ruthie Camden – de jongste dochter: Mackenzie Rosman
 • Sam Camden – tweeling zoon: Lorenzo Brino
 • David Camden – tweeling zoon: Nikolas Brino
 • Happy de hond – Happy
7th heaven cast serie familie
Via: 7th Heaven (capture)

Het introliedje

Niets zo belangrijk bij een serie als het introliedje. Deze melodie is voor eeuwig verbonden met het gevoel dat de serie bij jou oproept.

We zijn eens benieuwd of je de intro van 7th Heaven nog kent. Misschien krijg je wel zin om de hele serie opnieuw te bingewatchen!

Net zoals bij veel programma’s die lang lopen, verandert de intro van tijd tot tijd. Hij wordt geüpdatet als het ware. Zo ook bij 7th Heaven.

De kinderen worden volwassener, en in het derde seizoen komt de tweeling Sam en David er zelfs nog bij. Dat vertaalt zich in een andere intro.

Hierboven dus de intro van het eerste seizoen en onderstaand is de begingeneriek van het negende seizoen van 7th Heaven!

Wist je dit over 7th heaven?

 • Warner Brothers besloot de serie na seizoen 10 stop te zetten, omdat de productiekosten te hoog opliepen. Ze sloten het seizoen af met een dubbele slotaflevering. Alleen… Werd die zo veel bekeken dat men alsnog besloot er een vervolg op te maken! Een ‘light’ versie wel, met minder acteurs.
 • In de familie Camden moest alles perfect lijken, zelfs de hond werd ‘Happy’ genoemd.
 • Op een bepaald moment wilde Jessica Biel niet meer meedoen, maar ze kon niet onder haar contract uit. Bijgevolg deed ze alles om ontslagen te worden. Dit is haar niet gelukt, maar ook haar personage Mary was wel aan het rebelleren.
7th heaven cast serie vroeger
Via: 7th Heaven (capture)

De 7th Heaven cast vandaag

De serie liep van 1996 tot 2007 en dat is inmiddels vele jaren geleden. Hoe vergaat het de geliefde acteurs ondertussen? Hoe zien ze eruit, wat doen ze vandaag? Wij gingen op onderzoek uit, en geven je de resultaten…

Klaar om je oud te voelen?

Matt Camden – Barry Watson

Matt Camden was de oudste van het gezin, de verantwoordelijke zoon. Hij hielp zijn klasgenoten en jongere broers en zusjes.

Bovendien slaagde hij erin, onopzettelijk welteverstaan, om alle meisjes voor zich te winnen. De acteur Barry Watson versierde dan ook menig tienerkamers in de beginjaren 2000.

7th heaven Barry-Watson
Via: 7th Heaven (capture)

Al tijdens de serie werd er de ziekte van Hodgkin (een kanker van de lymfeklier) vastgesteld bij Barry Watson. Hij was dan ook een tijd afwezig voor behandelingen.

Naast de oudste telg van de familie Camden, speelde hij ook nog andere rollen. Een recente rol is die van Lachlan Murdoch in de serie The Loudest Voice, maar hij speelde ook mee in de superhelden serie Naomi.

Ondertussen is hij 48 jaar. Hij is (inmiddels voor de 3e keer) getrouwd en heeft drie kinderen.

Mary Camden – Jessica Biel

Mary is het tweede oudste kind van de familie Camden. Ze was uiteindelijk uit het huis gezet om bij haar grootouders te wonen.

Jessica-Biel-7th-Heaven
Via: 7th Heaven (capture)

Van alle 7th Heaven-familieleden is Jessica Biel degene die het het verst geschopt heeft. Ze heeft geen introductie meer nodig.

In 2012 trouwde ze met Justin Timberlake en zijn nog steeds samen. Ze hebben twee kinderen. Na 7th Heaven speelde ze in nog tal van films mee. Denk maar aan The Texas Chainsaw Massacre, The A-Team, Hitchcock en de dramaserie The Sinner.

Jessica Biel is vandaag 40 jaar. Haar looks is ze nog niet kwijt.

Lucy Camden – Beverly Mitchell

Lucy was ongetwijfeld een van de favoriete personages van 7th Heaven. Ze was een beetje het geweten van het gezin, degene die altijd de goede keuze maakte.

Howel Lucy in de serie jonger is Mary, is Beverly Mitchell een paar jaartjes ouder dan Jessica Biel.

7th Heaven: terugblik en zo ziet de familie er vandaag uit
Via: 7th Heaven (capture)

Nadien speelde ze nog in series, maar die kwamen vooral in de Verenigde Staten op de buis. Beverly is vandaag een vrouw van 42. Ze is naast actrice ook countryzangeres.

Ze is nog erg actief en speelde allerlei kleine rollen in diverse films, zoals in Saw II en in Baywatch. De laatste jaren heeft ze veel Kerstfilms op haar naam staan.

Leuk weetje: op haar trouw waren niemand minder dan Rosie en Mary Camden de bruidsmeisjes. Ze is moeder van drie kinderen.

Ruthie Camden – Mackenzie Rosman

Mackenzie Rosman speelde de jongste (even toch) van het gezin. Zij wist als enige wat er gebeurde in huize Camden en was dan ook vrij ‘volwassen’ voor haar leeftijd…

7th Heaven: terugblik en zo ziet de familie er vandaag uit
Via: 7th Heaven (capture)

Na 7th Heaven speelde ze hier en daar nog mee in enkele series in films. Maar nadat haar stiefzus overleed aan een taaislijmziekte, besloot ze haar leven om te gooien.

Sindsdien sensibiliseert ze rond deze levensbedreigende ziekte en zamelt er geld voor in. Mackenzie is ondertussen 33 jaar.

Simon Camden – David Gallagher

Simon Camden zie je doorheen de serie opgroeien van een kleine deugniet tot een rebellerende puber, en uiteindelijk volwassen man.

7th Heaven: terugblik en zo ziet de familie er vandaag uit
Via: 7th Heaven (capture)

Hij acteerde verder nog in series zoals CSI: NY, CSI: Miami, CSI: Crime Scene Investigation, The Vampire Diaries, Smallville en Bones. Een hele lijst dus.

Hij is 37 jaar. Zijn blonde lokken heeft hij niet meer.

Annie Camden – Catherine Hicks

Annie Camden was de moeder der moeders. Ze was een vat vol moederlijke wijsheid, maar wilde soms een beetje te perfect zijn. Stiekem bleek dat ze zelf ook een ‘verleden’ had, waarbij ze haar ex-vriend verloor onder invloed…

7th Heaven: terugblik en zo ziet de familie er vandaag uit
Via: 7th Heaven (capture)

In 2009 ontving de actrice Catherine Hicks een prijs als Best Actress in a Supporting Role voor haar bijdrage aan My Name is Jerry. Ze is dus nog steeds aan het acteren.

Catherine Hicks is inmiddels 71 jaar. Ze speelt vooral in Amerikaanse televisieseries. Ook heeft ze net als Beverly Mitchell veel in Kerstfilms gespeeld.

Naast haar acteercarrière, neemt ze ook op voor het goede doel en wel om zelfdoding onder de aandacht te brengen.

David en Sam Camden – Nikolas en Lorenzo Brino

In het derde seizoen wordt de tweeling Sam en David verwelkomd in de familie Camden. De twee schattige blonde jongetjes vervolledigen het gezin.

In het echt maakten de twee jongetjes deel uit van een vierling. Echt waar.

7th Heaven: terugblik en zo ziet de familie er vandaag uit
Via: 7th Heaven (capture)

Ze zijn allebei uit de filmwereld gebleven.

We hebben helaas vernomen dat Lorenzo Brino in maart 2020 overleden is. Hij was 21 en kwam om tijdens een auto-ongeluk.

Eric Camden – Stephen Collins

Brave huisvader en rechtvaardige dominee Eric Camden bleek in het echte leven niet zo’n heilig boontje.

7th heaven serie eric camden stephen collins
Via: 7th Heaven (capture)

In 2014 eindigde zijn carrière als acteur nadat hij toegaf compleet onpasselijk gedrag met kinderen. De televisiezender waarop je in de VS 7th Heaven kon herbekijken, besloot daarop de serie nooit meer uit te zenden.

Zijn carrière eindigt dus in mineur. Collins zou meewerken aan Ted 2, ook dit ging niet door. Sindsdien is het erg stil rond zijn persoon. Hij is 75.

In dit filmpje zie je hoe hij eruit ziet, en geeft hij de beschuldigingen toe.

Happy

Om het artikel toch met een vrolijke noot te beëindigen: Happy de hond!

Hij werd oorspronkelijk gered uit een asiel in Californië. In de serie was Happy een publieksfavoriet. Met zijn kwispelende staart maakte hij iedereen vrolijk. De hond stierf in 2010 en werd 15 jaar.

7th Heaven: terugblik en zo ziet de familie er vandaag uit
Via: 7th Heaven (capture)

Jouw 7th Heaven herinneringen?

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw herinneringen aan deze nostalgische serie. Wie was je favoriete karakter of welke scene heeft het meer indruk op je gemaakt?

Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...