Zo zag een dagje shoppen met vriendinnen er vroeger uit

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Dag je shoppen met vriendinnen vroeger Clueless

Er goed uitzien was vroeger van levensbelang. Daarom moet je zo eens in de zoveel tijd een dagje shoppen met vriendinnen. En dat ging er vroeger zo aan toe.

Dagje shoppen: een noodzaak!

Er goed uitzien was vroeger van levensbelang. Een puistje kon je nog verbergen met de betere concealer, maar een gebrek aan modegevoel was simpelweg dodelijk.

Daarom zorgde je ervoor dat jij, en je vriendinnen, er altijd stijlvol bijliepen. Althans, dat dacht je toen.

Regina George The plastics Mean girls kakkers
Via: Mean Girls (capture)

Als je nu terugdenkt aan die roze skinny broek en die Hello Kitty trui, krijg je vooral sidderende schaamtegevoelens. Maar dus, zo eens in de zoveel tijd was een dagje shoppen cruciaal.

Shoppen met vriendinnen…

Maar het was hoe dan ook altijd tijd voor iets nieuws en dat deed je tijdens je dagje shoppen met vriendinnen. Heerlijk de volwassen vrouw uithangen met je vriendinnen!

Deze dag stond garant voor dikke pret. Samen de solden bestormen, elkaar advies geven, lol in het kleedhokje,…

Via: depositphotos.com

1. Zeuren bij de ouders…

Het plan was al lang gesmeed, maar je ouders moesten nog overtuigd worden. De eerste keer was natuurlijk de moeilijkste. Je zoog de meest overtuigende argumenten uit je duim, waarbij je soms de apocalyptische bocht uit vloog (“Mama, als ik niet meega, zal ik sterven van de eenzaamheid”).

Wie dichter bij de stad woonde, kon hen gemakkelijker overtuigen van hun urban knowledge om een dag in de stad te overleven. Eenmaal je hun vertrouwen had, was het enkel nog een kwestie van zagen voor wat zakgeld

Via: flickr.com | Kars Alfrink, CC

2. Het is zover!

Yes, je ouders vielen als dwarrelende blaadjes voor je snode plan. Niet veel later zat je met je vriendinnen op de trein richting de stad. Een mooi begin van de dag vol jolijt. Snoepzakken werden leeggegeten, hoewel het nog geen middag was.

Jongens van op school werden een voor een besproken. Andere passagiers ergerden zich wel eens aan jullie luide schaterlach.

Via: giphy.com

3. Winkels bestormen

Eenmaal in de stad aangekomen, werd het shopwerk très au sérieux genomen. De eerste winkel was gewoonlijk de strategisch gekozen H&M, omdat deze min of meer de goedkoopste is.

Stel je voor dat je eerst bij de Sting een mooi truitje zou kopen om dan erna bijna hetzelfde truitje in de V&D te zien liggen voor €10 minder. Killing! Zo’n tegenslag zou je niet kunnen verwerken. V&D dus. Erna waren de MEXX, Pimkie, Bershka en Forever21 aan de beurt.

Via: Croes, Rob C. / Anefo – Nationaal Archief, CC BY-SA 3.0, Link

4. Samen in het kleedhokje

Vroeger, een gouden periode waarin je nog samen in een kleedhokje mocht. Vandaag laten H&M-medewerkers dat enkel toe wanneer het echt rustig is, of wanneer je er heel onschuldig uitziet. Maar back in the days was het standaard.

En jullie kropen altijd samen in een kleedhokje, of desnoods naast elkaar. Gieren was dat. Vooral wanneer een stuk veel lelijker was dan verwacht.

shoppen met vriendinnen vroeger kleedkamer kleedhokje
Via: flickr.com | Corey, CC

5. Advies geven

Het grote voordeel aan winkelen met je vriendinnen was absoluut het advies dat jullie elkaar konden geven. Plots wierp die ene vriendin zich op als de perfecte stylist/modegoeroe.

Ze analyseerde je figuur en type en had het dan over hoe jij een ‘lentetype’ bent, en daarom goed met geel staat, maar echt niet met paars.

6. Twinning is winning

Beste vriendinnen hebben vaak dezelfde smaak, toch? Jongens werden niet gedeeld, maar kleding dat kon wel. Bovendien zag je in Grease en Mean Girl hoe stoer het was om hetzelfde coole jasje te hebben.

Wanneer twee vriendinnen hetzelfde kledingstuk leuk vonden, werd er dan ook niet moeilijk om gedaan: twinning is winning!

Sister twinning
Via: flickr.com | With Love – by Eva (embed)

7. Treat yo self

Toegegeven: je kocht vaak overbodige kleding en dat gat in je hand werd alsmaar groter. Gelukkig zorgden je vriendinnen ervoor dat je geweten niet al te zwaar ging wegen.

8. En break: tijd voor een ijsje!

Shop ‘till you drop, luidde de leuze. Vroeger was een dagje winkelen met je vriendinnen echt topsport. Je suikerspiegel maakte dan eens een enorme duik. Tijd voor een ijsje of warme suikerwafel. Mmmmm.

Via: depositphotos.com

9. En dan nog meer rommel kopen

De meeste meiden kregen een bepaald bedrag van hun ouders mee. Jij ook. En je besteedde dat wijs.

Aan tonnen kleding uit de H&M, opzichtige accessoires uit Claire’s, lipgloss en nagellak uit de Hema en veel, heel veel rommel uit winkels zoals Wibra en Blokker.

Verzameling proefmonsters parfum verzorgingsproducten
Via: marktplaats.nl

10. Naar huis…

Omringd door tientallen zakken in de auto of de trein op weg naar huis, werd de dag even overlopen. Welke winkels hadden jullie bezocht? Wie had er wat gekocht daar? En wat? Iedereen toonde een voor een zijn aanwinsten, waarna er meestal met ‘Ooh, zo mooi’ werd gereageerd.

Wow-zonnebril-verbaasd-onder-de-indruk
Via: Saturday Night Live (capture)

11. En dan showen!

De weken erna liep je als een model op wolkjes. Of op hakken. De complimentjes ontving je met veel plezier. Yessss.

Jouw shopping dag vroeger?

Met wie ging jij altijd shoppen vroeger en welke van deze zaken herken je nog? Laat het ons weten in een reactie onderin en vergeet dit ook niet te delen met je shopping-buddies…

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Zo zag een dagje shoppen met vriendinnen er vroeger uit”

Plaats een reactie

Share to...