Als kind keek je maanden uit naar de winter. Dit betekende Sneeuw, Sinterklaas, kerst, oud en nieuw en nog veel meer leuke dingen. Wedden dat jij onderstaande dingen ook deed?

1. Verheugen

Het begon natuurlijk allemaal met het verheugen op de kerstvakantie. Je maakte al weken van te voren plannen en hoopte op zoveel mogelijk sneeuw!

2. Sinterklaas

Het eerste evenement van de winter was natuurlijk Sinterklaas! Je zette netjes je schoen en op 5 december sloot je af met een prachtige pakjesavond!

Pakjesavond 053

3. Kerstboom

Het einde van Sinterklaas betekende het optuigen van de kerstboom. Enthousiast hielp je je ouders met de kerstballen, lichtjes en natuurlijk de piek!

Kerstboom optuigen

4. Kaarsjes

Ook stonden er ’s avonds overal prachtige kaarsjes in huis te branden. Soms mocht je je vader zelfs ‘helpen’ met aansteken.

5. Kerststerren

Op school maakte je deze prachtige kerststerren!

6. Schaatsen

Als dagje uit ging je natuurlijk schaatsen! Op de ijsbaan of als het vroor natuurlijk op een meer of rivier in de buurt.

7. Sneeuwpop

En als er sneeuw lag maakte je samen met je vrienden een sneeuwman. Je deed hem natuurlijk een warme sjaal om en een wortel werd gebruikt als neus.

Sneeuwpop

Kun jij je nummer 10 nog herinneren? Lees snel verder op de volgende pagina!

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer