Een hardgekookt ei pellen, je gaat het nooit meer anders doen

Nooit meer dat ellendige pellen van een ei. Met deze gouden tip, behoort dat verschrikkelijke peuteren tot het verleden.

Eitjes pellen, waarom gaat het soms moeilijker?

Een eitje is nu eenmaal erg lekker en past vaak goed bij bepaalde gerechten. Bij sommige exemplaren valt de schaal er als een jasje vanzelf af. Bij andere eieren verbrokkelt de schaal één voor één. De stukjes blijven plakken aan het eitje. Hoe komt dat toch? De oorzaak ligt bij de leeftijd van de eieren. Hoe verser het ei, hoe moeilijker het pellen zal verlopen. Als de kip het ei legt, en je kookt en pelt het meteen, dan gaat dat laatste voor geen meter opschieten. Doorgaans zou een ei pas na drie dagen goed te pellen zijn.

Via: pxhere.com | Pxhere.com, CC
Deze inhoud wordt niet getoond. Klik hier om al onze content te tonen door onze cookies te accepteren

Hoe kan dat? Bij verse eieren zit het eiwit dicht bij het vliesje aan, dat o zijn beurt dicht tegen de schaal zit. Pel je het ei, dan komt het vliesje en een deel van het eiwit dus ook meteen mee. Bij oudere eieren zit er wat meer lucht tussen de schaal en het vliesje. Daardoor komt de schaal gemakkelijker los en heb je geen eiwit mee.

Via giphy.com

De truc om een ei te pellen

Heb je geen drie dagen de tijd om te wachten tot je verse eitjes ‘pelrijp’ zijn? Dat begrijpen we heel goed. Daarom is deze truc een fantastisch welkome lifehack. De onderstaande video toont hoe je eenvoudigweg een ei meteen kan pellen, zonder dat de schaal tegenwerkt. Het duurt nog geen minuut…

Deze inhoud wordt niet getoond. Klik hier om al onze content te tonen door onze cookies te accepteren

Je vraagt je soms af hoe mensen hier achter komen. Waarschijnlijk zijn er genoeg mensen die gewoon eens wat gekke dingen proberen in de hoop dat er iets nuttigs uitkomt! Fantastisch voor ons: dat is GELUKT! Met deze truc kun je weer gewoon hardgekookte eitjes serveren…

Via depositphotos.com

We horen je al denken… “Maar wat als ik twee eitjes heb, kan het dan ook?” Je kan gewoon meerdere tegelijk in een (wellicht wat grotere) beker! Handig toch? Graag gedaan hoor!

Deze inhoud wordt niet getoond. Klik hier om al onze content te tonen door onze cookies te accepteren

Jouw tips?

Deze truc is een wellicht één van de velen. Ken jij nog zo een typische wijsheid van ‘grootmoeder’? Laat het ons weten via een reactie onderaan. We leren altijd graag bij.

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

Redactie

Redactie

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

       

      Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

       

      Vroegert
      Logo