Rocky balboa film training

Via: Rocky II (capture)

9. Rocky 2

Omdat Rocky zo’n succes werd, volgden natuurlijk meer delen. Ze waren niet allemaal even succesvol. Deel 2 was dat wel. Mede ook door de overtuigende klappen van Carl ‘Apollo Creed’ Weathers.

Carl zei dan ook dat hij voor Rocky 2 harder had gewerkt dan hij deed in zijn vroegere carriere als een professioneel football speler.

10. Hechtingen

Maar ook Stallone kon er wat van. Hij trainde zo hard, dat hij zijn rechter borstspier scheurde en verder moest filmen met 160 hechtigen onder zijn rechter arm. We hadden al eerder gezien dat hechtingen hem niet deren.

Afbeelding wordt geladen…

11. B.A. eh… Mr. T.

Bijna iedereen kent vast Mr. T. of B.A. uit de hitserie The A-Team nog wel. Dezelfde Mr. T. had veel eerder een rol in Rocky 3 als CLUBBER LANG. Maar volgens het originele script had Clubber Lang helemaal geen hanenkam.

Deze inbreng kwam van Mr. T. zelf, die overigens eerder de bodyguard was van de echte boksers Muhammad Ali en Sugar Ray Leonard.

BA Baracus A-team Mr T
Via: A-Team (capture)

12. Afwijzing

Stallone wilde eigenlijk ‘Another one bites the dust’ van Queen in de derde Rocky, maar hij kon de rechten niet krijgen. Dus ging hij voor het ‘Eye of the tiger’ van Survivor.

Een gouden greep achteraf, want het werd een monsterhit. ‘You’re the Best’ van Joe Esposito werd ook geschreven voor de film, maar niet gebruikt. Dat liedje werd later gebruikt voor The Karate Kid.

13. Daar wil je geen ruzie mee krijgen

Voor deel vier in de Rocky serie mocht Dolf Lundgren de bad guy spelen. Om het zo realistisch mogelijk te maken, vroeg Stallone aan hem of hij echt geslagen kon worden.

Rocky Balboa Dolf Lundgren Sylvester Stallone
Via: flickr.com | Gage Skidmore, CC

Dat heeft hij geweten, want een van Dolf’s dreunen kwam zo hard op zijn borst dat het hart van Stallone opzwelde en hij vliegensvlug naar het ziekenhuis moest.

14. Vervolgfilms

Er zijn maar weinig films die als vervolg beter zijn dan het origineel. Ook de Rocky films werden steeds minder gewaardeerd.

Over deel V zei Sylvester zelf dat het een flop werd omdat Rocky daar geen echte held meer was, zoals in de vorige films. Volgens hem wilden de fans hem niet zien als een mislukkeling. Oordeel zelf.

15. Creed

En toen kwam CREED. Deze film deed het zo goed, dat Sylvester weer een oscar nominatie kreeg. De vorige keer was 39 jaar geleden voor de allereerste Rocky film.

16. Philadelphia

In de films rende Rocky altijd de trappen van de Philadelphia Musuem of Art op. Uiteindelijk werd daar een beeld geplaatst van een juigende Rocky. Dit beeld bestaat echt en staat er nog steeds. Voor de promotie van Creed II bracht Sylvester Stallone een bezoek aan zijn beroemde tweelingbroer.

Tot slot over Rocky…

Of er ooit nog een nieuwe Rocky (of Creed) gaat komen durven we niet te zeggen. Sylvester Stallone is inmiddels ook bekend voor het maken van heel veel sequels.

Hoewel ze niet allemaal even goed zijn, hebben wij wel een zwak voor zijn boksfilms. Welk deel is volgens jullie het beste? We lezen het graag terug in de reacties!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer