15 foute liedjes die jij als kind luidkeels meezong

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

8

Laatste update:

8

De liedjes van K3 en Kinderen voor Kinderen zijn erg aanstekelijk. Jij zong ze als kind luidkeels mee, al dan niet met de bijhorende danspasjes. Vandaag ken je de liedjesteksten waarschijnlijk nog steeds uit je hoofd.

Nu moet je eens stilstaan bij sommige teksten. Deze 15 foute liedjes lijken niet zo onschuldig als ze zijn…

Foute liedjes van vroeger

Tja, als kind word je ook gewoon meegesleurd in de ideeën van volwassenen en dat bewijzen onderstaande 15 foute liedjes wel. Voor de duidelijkheid, we hebben het hier om bewuste teksten en dus geen mama appelsap.

De oude K3 is een redelijke motor voor deze lijst! Deze kinderhits bevatten op z’n zachtst gezegd dubbele betekenissen, waar jij je waarschijnlijk nooit bewust van was… maar je ouders wel!

foute liedjes
Via: Wikimedia Commons | Theohendriks, CC

De foute songteksten

Dan is het nu tijd voor de 15 foute songteksten die we als kind meezongen. Zoals je kan zien en horen: zo onschuldig zijn ze niet, maar (afgezien van een enkele) grappig was het dus wel…

Rare liedjes. Welke foute liedjes zong jij vroeger luidkeels mee? En had je door dat de tekst fout was, of was je de onschuld zelve…?

Laat het vooral weten in een reactie onderin!

1. Heyah Mama – K3

Heyah Mama was een van de hits waarmee K3 doorbrak. Het doelpubliek van de meidengroep lag misschien nog niet zo goed vast, want de tekst van dit liedje is niet gewoon subtiel, maar behoorlijk duidelijk:

Ik weet een plekje waar ze ons niet vinden,
jij mag me verslinden.

Doe het heel zachtjes,
geen kreetjes en geen lachjes.

En dit is maar een van de vele foute liedjes die jij als kind meezong.

2. Het Tietenlied – Kinderen voor Kinderen

Natuurlijk kent iedereen de eerste echte hit van Elise, toen nog onder de noemer Kinderen voor Kinderen. Het lied ging over die vrouwelijk bobbels, die zo rond de puberteit opeens verschijnen.

Nu is de strekking op zich al wel hilarisch voor kinderen en was het nummer daarom niet voor niets populair, maar in het lied zit ook nog een extra sneer verstopt: “Yvonne heeft ze ook wel, maar dat is alleen maar vet”.

3. Ademnood – Linda, Roos & Jessica

Vanwege de populariteit van de soapserie GTST, ging juist bij kinderen het trio Linda, Roos & Jessica erg hard. In de jaren 90 was er dan ook geen kind dat deze tekst niet hard meezong…

Wat dacht je van het volgende:

Vannacht was heftig
Je krijgt van mij een dikke tien, (oh oh)
‘k Ging voor je lichaam
Daarna zou ik wel verder zien, (yeah yeah)

Maar er was nog meer…

4. Oya Lélé – K3

Nummer twee: Oya Lélé. In dit nummer zijn de foute woorden vervangen door zelfverzonnen varianten.

Oye oya lélé, ik geef je een stiekeme zoen,
oye oya lélé, en niemand die merkt wat we doen.

Hiermee heeft Studio 100 op veilig gespeeld: de mama’s en papa’s begrepen de liedjesteksten maar al te goed, en de kinderen bleven ze onschuldig meezingen. Een win-winsituatie!

5. Candy Shop – 50 Cent

Iets recenter, maar wellicht dat toch enkele lezers van vroegert.nl hier groot mij zijn gebracht en dit ‘onschuldige’ liedje fijn hebben meegezongen.

Dan te beseffen dat 50 Cent heel wat anders bedoelt met z’n:

I’ll take you to the candy shop,
I’ll let you lick the lollipop!

Go ‘head girl don’t you stop,
keep going ’til you hit the spot, whoa

6. Dokter Dokter – K3

In Dokter Dokter zingen de meiden van K3 “Ik krijg het koud als je zacht in m’n oor bijt.” Dit is lichtjes verontrustend. Waarom bijt een dokter in een oor? Over wat voor dokter spreken we?

7. Doe de Kangoeroe – The Buzz Klub

Doe de Kangoeroe van The Buzz Klub was een hit, en een van de foute liedjes die jij als kind meezong. Want tegelijkertijd was het nummer ook een lesje biologie. “Je moet trekken, je moet tollen, overstag gaan, rollebollen.”

Zo, dat weten we dan ook weer.

8. Doe Maar – K3

Dit nummer is ontzettend aanstekelijk en de tekst heel eenvoudig. Je brulde het als kind sowieso mee. Inclusief deze dubieuze zin: “Ik spreek je naam in m’n stoutste dromen.”

En dit refrein:

Maar je wil meer – Dan samen uitgaan.
Je wil meer – Dan hand in hand gaan.
Je wil meer – Je kijkt me zo lief aan

9. Het Pretpakket – Kinderen voor Kinderen

Wanneer we het hebben over foute liedjes die je als kind meezong, kunnen we Kinderen voor Kinderen niet vergeten. Hun nummers hadden vaak een educatief doeleind. En toegegeven: ze waren super catchy en leuk.

Het Pretpakket gaf je het volgende advies: “Kies altijd voor het pretpakket. Op school op het werk op straat in bed”

10. Kusjesdag – K3

Oké, Kusjesdag klinkt als een tof concept. Maar een kusjesdag waarin ‘alles kan en alles mag’ is misschien wat grensoverschrijdend? Opnieuw een liedje van K3 dat jij als kind graag meezong, maar waarvan de liedjestekst eigenlijk een beetje fout is.

11. Captain Jack – Captain Jack

Deze eervolle en beschaafde kapitein was misschien niet zo eervol als je vroeger als kind gedacht had. Als meneer de kapitein namelijk een bottle (fles) of gun (geweer) in z’n hand, deed hij er wat mee!

Datzelfde geldt voor de volgende zin: “Gimme woman in my hand, I will be a f***** man”…

12. Boom, boom, boom, boom – Vengaboys

Hoewel Boom, Boom, Boom, Boom nog relatief onschuldig begint met de zin “If you’re alone and you need a friend“, wordt al snel iets ander bedoeld met ‘vriend’.

In dit nummer van de Vengaboys, gaat het eigenlijk maar om één ding en wel datgene dat op de slaapkamer afspeelt…

Boom, boom, boom, boom
I want you in my room
Let’s spend the night together
From now until forever

Boom, boom, boom, boom
I wanna go boom, boom
Let’s spend the night together
Together in my room

13. De Liefdeskapitein – K3

“En dan draag ik een matrozenmuts en niet veel meer dan dat. Oehlala.” De meiden van K3 hadden toch wel een dirty mind.

14. Tien kleine negertjes

Het liedje ‘Tien kleine negertjes’ was voorheen ook een ‘klassieker’, maar daar hoeven we niet bepaald trots op te zijn! Vandaag houd je het toch beter bij de ‘tien kleine visjes’-versie… Die vinden wij ook veel leuker!

Tijden veranderen gelukkig…

15. Def Rhymz – Schudden

Deze mag zeker niet uit het rijtje ontbreken. Als kind stond je com-pleet los te gaan in je slaapkamer op Schudden van Def Rhymz. Met je zusje of broertje erbij, natuurlijk.

Uiteraard zongen jullie de tekst luidkeels mee. “Je bil, je bil, je bil gaat ontploffen!” en “Wat zie jij er heerlijk uit… Ik wil je opeten net als fruit” waren slechts twee van de 100 woorden en zinnen die écht niet konden. Maar leuk was het wel.

Welke foute liedjes zong jij mee?

Zijn er zo nog liedjes die jij als kind luidkeels meezong, maar waar je nu pas de dubbele bodem van begrijpt? Laat het ons weten, in een reactie hieronder!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

8 gedachten over “15 foute liedjes die jij als kind luidkeels meezong”

  1. Echt ouderwetse kinderliedjes kunnen ook zo dubbelzinnig zijn als maar kan:
    ‘Altijd is Kortjakje ziek, midden in de week maar ’s zondags niet’ = ‘ziek’ betekent dat Kortjakje (let op de naam!) de hele week in bed haar brood lag te verdienen, ofwel, een prostituee was. En wat te denken van: ‘Twee emmertjes water halen, twee emmertjes pompen, de meisjes op hun klompen, de jongens op hun houten been, rij maar door mijn straatje heen’. Als je begint met de dubbelzinnige laatste regel valt de rest van het liedje ook op zijn plek (behalve de klompen van de meisjes, daar ben ik nog niet achter)…
    Ik krijg alsnog een rood hoofd als ik bedenkt dat ik dat als klein kind leerde en zong.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...