Zo heb je Last Christmas van Wham! nog nooit bekeken

Door

Kees Jansen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Hoewel Last Christmas van het jaren ’80-duo Wham! al ruim 35 jaar oud is, word je er in december nog steeds volop mee bestookt. Het is een iconische hit van de helaas overleden George Michael en Andrew Ridgeley. Dit lied zorgt bij veel mensen voor het ultieme kerstgevoel…

De videoclip van Last Christmas

Minstens net zo bekend is de videoclip van het historische en nostalgische kerstnummer. Het filmpje werd in oktober van 1984 in een dag opgenomen in het Zwitserse Saas Fee.

In de videoclip zien we behalve George en Andrew ook achtergrondzangeressen Pepsi en Shirlie, model Kathy Hill en Martin Kemp van Spandau Ballet.

Wham last christmas clip
Via: youtube.com (capture) | Wham!

Last Christmas, I gave you my heart

Voor wie het niet kent: de videoclip vertelt in ruim vier minuten het verhaal van een groep van rond de tien vrienden die de kerst vieren in een mooi berghuis in de sneeuw. Ze komen aan met een terreinwagen, worden begroet bij de skilift en gaan vervolgens naar het gehuurde huis dat prachtig in de sneeuw ligt.

Last christmas Wham Kerst
Via: Wham! / Last Christmas (cover)

Zo ziet de videoclip van Last Christmas eruit!

Ze versieren samen de kerstboom, waar de liefde tussen George Michael en het model tot bloei lijkt te komen. Maar ook in dit nummer is de liefde keihard, want ze laat ‘m gewoon staan. ‘Last Christmas, I gave you my heart. But the very next day, you gave it away.’

Het is trouwens letterlijk versieren, want de zanger van Wham! laat een kerstslinger op haar vallen. Leuk hè? Ook komt een van de vakantiegangers binnen met een stapel openhaardhout voor de kachel. Op zijn hoofd zit duidelijk kunstsneeuw. Hieronder zie je het originele clipje.

Leuke parodie op het filmpje van Wham!

Last Christmas is door veel artiesten gecoverd, bijvoorbeeld door Whigfield, Taylor Swift, Ariana Grande, Atomic Kitten en -jaja- Crazy Frog. De clip heeft sommigen ook geïnspireerd tot het maken van eigen filmpjes en zelfs eigen teksten. De leukste vinden wij de versie waarin bijna letterlijk bezongen wordt wat er in de iconische videoclip van Wham! te zien is.

Zoals ‘He’s got fake snow on his head’ wanneer de al beschreven man met haardhout binnenkomt. En ‘It’s a secret I am gay, so everyone waves’ als George Michael wordt begroet door zijn vrienden met ‘ugly big hair’. Je ziet de jaren ’80 kapsels al voor je. De kwaliteit van de beelden is helaas niet heel goed, maar een betere dan hier vind je niet. En hij is te grappig om niet te laten zien.

Meer parodieën op Last Christmas

Maar er zijn meer parodieën. De Duits-Canadese komiek (jaja, ook in Duitsland heb je grappenmakers) Luke Mockridge nam een paar jaar geleden een nieuwe parodievideo op van Last Christmas. Je ziet nieuw opgenomen beelden vermengd met de orginele. Ook het kijken waard.

Fan van Last Christmas?

Kun jij nou nog ooit normaal Last Christmas horen of de video zien? Wat is trouwens jouw favoriete kerstplaat? Laat het hieronder in de reacties weten.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...