Hits van toen in je hoofd

Via: youtube.com (capture) | Captain Jack (L) / Wham! (R)

7. Technotronic – Pump Up The Jam (1989)

Geef toe. Jij bent ook verbaasd dat dit typische ninetiesnummer in de jaren ’80 een hit was. Al bij de eerste tonen is het onmiskenbaar Pump Up The Jam en dat blijft het hele nummer zo. De rest van de dag hoor je het nog. Technotronic was afkomstig uit België en verkocht maar liefst 3,5 miljoen exemplaren van dit liedje. ‘I don’t want a place to stay. Get your booty on the floor tonight. Make my day.’

8. Captain Jack – Captain Jack (1995)

Waarom zou je het leven moeilijker maken dan het is, moet Captain Jack in 1995 gedacht hebben. Titel en artiest gewoon hetzelfde, dat onthouden de luisteraars een stuk makkelijker. Alsof je het nummer na tien seconden ooit nog zou vergeten… Nou, vergeet het maar. Ey-ooo Captain Jack!

9. Wham! – Wake Me Up Before You Go-Go (1984)

Nog steeds stroomt de dansvloer meteen vol als de eerste tonen van deze grote hit van Wham! klinken. Wham! bestond uit George Michael en Andrew Ridgeley, al deed die laatste eigenlijk niet veel meer dan hinderlijk door het beeld lopen.

In die tijd was het heel hip als je net zo’n T-shirt had als George en Andrew.  Choose Life, geen idee wat ze daar mee bedoelden…

10. Milli Vanilli – Girl You Know It’s True (1988)

De Duitse producer Frank Farian was de grote man achter de successen van Boney M en keerde aan het einde van de jaren terug met Milli Vanilli. Hun aanstekelijke hit Girl You Know It’s True blijft mede door de bijzondere drumtrack lang hangen.

Later bleek Milli Vanilli behoorlijk fake te zijn, want de optredende artiesten deden niet meer dan playbacken en hadden niets zelf ingezongen.

11. Vengaboys – To Brazil (1997)

Voordat de Vengaboys er in 1997 een hit mee scoorden was To Brazil al een hit in meerdere uitvoeringen. Ze hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze een hoog meezinggehalte hebben. De tekst is niet al te moeilijk en de melodie eenvoudig.

Alle elementen zijn aanwezig om het deuntje noooooit meer uit je hoofd te laten gaan. In elk geval niet zolang de zon schijnt.

12. Efteling – Carnaval Festival

Een lekker dagje naar de Efteling eindigt altijd met dat tijdloze liedje van Carnaval Festival in je hoofd. Hoe krijgen ze het toch voor elkaar om zo je hersenpan binnen te dringen en er nooit meer uit te gaan?

Welke liedjes blijven lang in jouw hoofd zitten als je ze hoort? Laat het hieronder weten in een reactie.

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer