Pinguins zijn prachtige dieren die zich op een eigen kenmerkende manier voortbewegen, vaak in grote kolonies leven maar er zijn zaken die niet algemeen bekend zijn. Wij hebben drie feitjes voor je op een rij gezet.

Feit 1: Pinguins hebben wel degelijk oren

Ze zijn niet zichtbaar, maar pinguins hebben wel degelijk oren die verstopt zitten onder hun veren. Sterker nog, deze elegante dieren kunnen zelfs erg goed horen en dan maakt het niets uit of ze boven of onder water zijn.

Pinguins5

Feit 2: Pinguins niezen

Hatsjoe! Je hebt vast en zeker nog nooit een pinguin horen niezen, maar schaam je niet, ook wij niet. Toch niezen pinguins met grote regelmaat, maar met een andere reden dan mensen dat doen. Pinguins lozen zo namelijk het zout dat ze binnenkrijgen tijdens het zwemmen. Dit wordt gedaan door de zogenaamde salt glandeen orgaan dat er op gericht is om zout af te scheiden.

Feit 3: De snelste pinguin haalt maar liefst 35 km/h

Dat pinguins goede zwemmers zijn wist je waarschijnlijk al, maar dat de snelste pinguin maar liefst 35 km/h kan zwemmem is bij minder mensen bekend. De Gentoo pinguin haalt deze snelheid met gemak en zwemt jou dus makkelijk voorbij.

Omdat het kan hebben we nog een selectie prachtige foto’s van pinguins voor je verzameld! (Of heb je liever katten?)

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Deze feiten over pinguins kende jij nog niet”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer