Quiz | Hoe goed ken jij de Nederlandse komedie-series?

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

26

Door

Ruud Caris

Laatste update:

26

quiz nederlandse komedie series vroeger televisie

Op de Nederlandse tv hebben we de afgelopen jaren veel verschillende series gezien, maar hoe goed ken jij ze nog? Wij hebben een aantal vragen voor je op een rij gezet.

Nederlandse series

In Nederland zijn er veel series op de buis geweest, sommigen originele Nederlandse series, andere gebaseerd op buitenlandse varianten. Wist je bijvoorbeeld dat GTST gebaseerd was op een Australische serie, maar dat ze dit de eerste twee seizoenen hebben losgelaten om een eigen verhaallijn te maken?

Daarnaast zijn er ook veel komedie-series geweest de afgelopen jaren. Wat denk je bijvoorbeeld van Kees en Co, Mijn dochter en ik, OppassenVrienden voor het leven en nog veel meer. We gaan even wat herinneringen met je ophalen!

Kees en Co

In huize Heistee gebeurde van alles. Kees en Ben maakten de gekste zaken mee, ten koste (of nog vaker dankzij) hun kinderen.

SamSam

Zet hier ook vooral even je geluid bij aan, zo herkenbaar. Ken je Jimmy, Chris en Jo uit Samsam nog?

Mijn dochter en ik

Mijn Dochter en ik is een komische serie over een directeur van een reclamebureau (Simon ten Cate), die pas zijn vrouw is kwijtgeraakt en nu alleen voor zijn dochter Christien (of Chris hoe hij haar noemt) moet zorgen, maar daarbij krijgt hij hulp van zijn huishoudster Jeltje.

https://www.youtube.com/watch?v=dZH6oobcUpA

Oppassen

Oppassen, wie kent de serie niet. De twee opa’s, maar natuurlijk ook Rick en Anna en hun ouders.

Quiz: hoeveel weet jij nog van deze series?

Nu gaan we jouw kennis testen: hoeveel vragen kun jij nog goed beantwoorden? Laat ons weten wat je score is via een reactie onderin! Succes!

 

En, ben jij een serie-kenner?

Hoeveel had je er goed? Laat het weten in een reactie onderin en daag je vrienden ook meteen uit door dit te delen!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

26 gedachten over “Quiz | Hoe goed ken jij de Nederlandse komedie-series?”

Plaats een reactie

Share to...